Nyheter

Grundarna av USA rökte hampa

Då som nu har ledare av Amerikas förenta stater puffat gräs. Med all propaganda som florerar så glöms det lätt bort hur ett pipstopp t.o.m. kan främja förmågan till problemlösning eller filosoferande i goda vänners lag.

När ska världen inse att lobbyism och moralism legat till grund för vilka droger som kriminaliserats? De flesta antar nog att rationella beslut föregått kriminalisering av t.ex. cannabis.
Påbyggnadsargumentet från knarkkrigare brukar vara att legala droger är just det p.g.a. vår kultur och historia. Cannabis ses med detta resonemang som något nytt här i Sverige.

 

 

Frågan är bara hur i helsike svenskar för flera hundra-, kanske tusentals år sedan kunde bruka hampa helt ovetande om växtens psykotropa egenskaper? Om grundarna av USA rökte cannabisört för hundratals år sedan, så borde väl rimligtvis även vi gjort det samma här?

Abe Lincoln rökte gärna gräs och lirade munspel på verandan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.