Nyheter

Gupta svänger opinionen

Den amerikanske, mäkta populäre TV-doktorn Dr Sanjay Guptas episka kovändning när det gäller hans inställning till medicinsk cannabis, har utan tvekan haft stort inflytande på den amerikanska opinionen när det gäller cannabis som läkemedel. (Och kanske bidragit till en allmänt mer positiv attityd gentemot drogen..?)

När Gupta offentligt tillkännager att han tidigare hade fel och att vi systematiskt har utsatts för och fortfarande utsätts för lögner om cannabis från regeringar och myndigheter, är det onekligen ett stort steg mot att väcka massorna. För mig personligen har den gode TV-doktorn stigit väsentlig i aktning efter sitt ställningstagande.

Efter Guptas dokumentärfilm ”Weed” som han gjorde för CNN förra året, har flera familjer flyttat till Colorado för att få tillgång till den speciella strain som det berättas om i filmen -”Charlotte’s Web”-. Sorten har hög halt av CBD men låg THC-halt, vilket medför att den inte ger någon ”high” eller eufori, men väl har en mycket gynnsam medicinsk inverkan på de sjukdomstillstånd som patienterna kräver lindring för.

Sanjay Gupta, som är CNN:s medicinske korrespondent, sparar inte på krutet när han kritiserar de gällande lagarna som omgärdar medicinalväxten Cannabis:
-Det är fullständigt oansvarigt att INTE erbjuda hjälpsökande den bästa vård som finns tillgänglig, även om den vården ofta innefattar cannabis, säger han med stor emfas.

Sanjay Gupta har i dagarna hedrats för sina insatser genom att få en egen, mycket potent medicinsk marijuanastrain uppkallad efter sig- ”Gupta Kush”. Denna har vidareutvecklats på ett sådant sätt att sorten blivit ännu mer effektiv som sjukdomsbekämpare.

{source}

http://youtu.be/tAFu-Ihwyzg
{/source}

Länkar:

Sanjay Gupta Says Medical Marijuana Should Be Legalized Federally

Sanjay Gupta Honored With New Strain Of Medical Marijuana

Populär TV-Doktor i USA om cannabis 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.