Nyheter

Hampabönder gripna under overgrow-demonstration utanför DEA:s museum

I USA är det just nu juridisk jordbävning då flera delstater legaliserat industriell produktion av hampa. Problemet för bönderna är att all cannabisodling är olaglig på federal nivå, dvs lagar som gäller i alla delstater.

Igår så demonstrerade bönder utanför DEA:s eget museum genom att gräva ner frön från växten hampa/Cannabis Sativa i gräsmattan. Polisen kom snabbt och grep förövarna som hyllades av några aktivister runtomkring.

 

 

Redan nu så finns det i USA en blomstrande marknad för ekologiska produkter gjorda av hampa. Men råmaterialet som alltså inte får framställas i landet importeras från Kanada och Kina. Det är denna dubbelmoral som leder till att hampaodling snart är lagligt i hela landet. Folket sjunger ekologi och en av den mest lämpade grödan smutskastas med hjälp av skattepengar.

Även i Sverige förstör myndigheter för bönder som vill odla hampa. Det sker dels genom omständlig byråkrati och ett intvingade i systemet med gårdsstöd. Bönderna måste skicka in etiketter till staten, köpa rätt frön och som grädde på moset är försäljning av råvaran strikt reglerad.

När knarkkrigande länder lagt av med den här skiten så kan hampan slå rot. Eller overgrow som Prince of Pot skulle ha sagt innan Uncle Sam sög in honom i en fängelsehåla.

Kalla växten vad ni vill men förneka inte allt bra den kan användas till:

medicin, råvara , ekologiska produkter, livsmedel och drog!

Ps. Tydligen var fröna rostade snacks från Kanada som inte gror. I museet ska det också finnas en utställning om vad hampa kan användas till. Museum för drogkampen wtf?

Legalize It!

Länk:

Where to Go to Sow Protest? DEA Grass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.