Nyheter

Har du en cannabisodling i närheten?

Denna sommar är det många som kommer att se cannabis växa runt om i Sverige, i alla fall om alla eldsjälar bakom projekt Overgrow 2007 får bestämma! Rapporter om små plantor har redan nått oss på cannabis.se.

Vad är Overgrow och hur började det?
Det har länge växt ett tyst uppror mot svensk lagstiftning gällande cannabis och alla de myter man dagligen springer på i Sverige. Inspirerade av andra Overgrow-projekt i Norge och runt om i världen togs ett beslut om att även här skapa en riktig debatt och planeringar startade hösten 2006. På forumet Flashback har många som delar intresset i overgrow hittat varandra och delat med sig av erfarenheter och tips. Diskussionen har fram till idag lästs av 35 682 intresserade.

Overgrow 2007 går ut på att plantera så mycket cannabisfrön som möjligt runt om i Sverige. Idag är cannabisfrön utan THC lagligt i Sverige, tack vare påtryckningar från EU, och det är detta som de flesta planterar. Frön finns att köpa på ICA, Coop eller andra närbutiker som Hampa fågelfrön eller som industrihampa via specialbutiker.

Planteringen sker främst på allmänna platser, runt myndighetsbyggnader, rondeller och parkområden. Ingen uppmanar deltagare i overgrow att bryta mot eventuella lagar, men innehav av THC-fria cannabisfrön är inte ett brott i Sverige, något som Högsta domstolen nyligen slog fast.

Hur kan man hjälpa till?

Förutom att plantera frön kan man delta i Overgrow genom att sprida flygblad och klistermärken runt om i Sverige, skriva insändare, börja tala med sin omgivning om cannabis, allt i syftet att skapa en debatt utan propaganda och skräckbilder.

Overgrow är inte en organisation eller förening utan existerar endast genom enskilda personers engagemang. Det är idag svårt att uppskatta exakt hur många som deltar genom att plantera frön, men vi kan nog gissa att det kommer att dyka upp många vackra cannabisplantor lite överallt i Sommar-Sverige. Desto fler desto större genomslag för frågan.

Cannabisera.se

Cannabisera.se kan man läsa mer om Overgrow och dess syfte, samt ta del av fakta kring cannabis och de myter som måste krossas i svensk debatt. Trots att hemsidan är ny har man redan ungefär 3000 besökare per månad. De kommer att löpande följa hur utvecklingen av overgrow går och även lovat publicera bilder. Från deras håll hoppas man att overgrow kommer vara en årlig tradition till dess att en legalisering sker i Sverige.

”Att cannabis någon dag kommer att vara accepterat är ganska självklart. Vi hoppas att Overgrow gör att den dagen så snart som möjligt kommer till Sverige.” – Informatör Cannabisera.se

Andra bloggar om: cannabis, industrihampa, cannabisera, marijuana, overgrow

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.