Nyheter

Hassela Gotland medverkar i tv-serien Inlåst

I höst kommer det en TV-serie från TV4 som handlar om sju ungdomsbrottslingar. Dessa sju unga människor som alla är dömda för småbrott ska spendera två veckor inlåsta på en anstalt för att förstå sig själva och vad som kan hända om den kriminella banan fortsätter.

Ledningen som ska överse ungdomarna utgörs av den f.d. fängelsedirektören Ann-Britt Grünewald, Björn Lagerbäck som är kriminalpsykolog och Mats Barre, vice vd på Hassela Gotland.

Under inspelningen ska det även finnas riktiga kåkfarare på plats för att undervisa och fungera som mentorer. Man kan ana att det är Kriminellas Revansch I Samhället (KRIS) som ska stå för det.

 

 

KRIS är i grunden en bra tanke och en seriös organisation men problemet är att rörelsen har blivit en ”house negro” till knarkkrigande politiker. En slav man kan klappa på huvudet och ge en varm sovplats i utbyte mot lojalitet. KRIS har valt ställning i narkotikadebatten och deras åsikt är minst sagt konservativ.

Förutom vice vd:n från Hassela Gotland så medverkar även självaste vd:n Lars Siggelin som kommer att synas i ”undervisningssituationer”. Siggelin är som ni kan se i klippet nedanför en obildad person när det gäller cannabis och narkotikapolitik.

Att TV4 skänker en sådan här legitimitet till Hassela är otroligt. Behandlingshemmen organisationen driver har i många år omgetts av rykten om incidenter och vanvårdade klienter. Deras pedagogik är pseudovetenskaplig, helt klart fundamentalistisk, och procenten klienter som blir narkotikafria till följd av deras hjärntvätt är försvinnande liten.

Länkar:

Unga killar går frivilligt in i fängelse

”Min insats är helt seriös”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.