Nyheter

Hassela mjölkar staten på pengar för egen vinning

Hasselarörelsens specialitet är att skoja till sig skattepengar för den så kallade vården av ungdomar med drogproblem. Ett ovanligt korrupt sidoprojekt som dessa ovetenskapliga moralister livnär sig på är Hassela Helpline.

Via telefon och chat kan ungdomar och familjemedlemmar söka hjälp för beroendeproblematik. Sedan 2008 har Hassela Solidaritet i Malmö tilldelats nästan 2,7 miljoner kronor av Allmänna Arvsfonden för att kunna driva svarstjänsten.

 

 

Några aktivister har under en längre tid ringt till Hassela Helpline med påhittade snyfthistorier för att kartlägga hur projektet fungerar. I första hand rekommenderar personalen vanligtvis något av alla HVB/behandlingshem med Hassela i namnet. I andra hand så rekommenderade personalen att man ska ta kontakt med socialtjänsten.

Kampen mot droger gör alltså så att statliga pengar, från döda utan arvingar, går till ett privat företag som först och främst rekommenderar sin egen verksamhet till desperata människor.

Hasselakonglomeratet måste bekämpas genom att motverka deras lömska metoder för att samla in pengar. Har du en bra ide? Kommentera!

Länkar:

Arvsfondens bidrag till Hassela Solidaritet år 2008 & 2009

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.