Nyheter

Hellre cannabis än alkohol?

TV4-nyheterna handlade igår om drogvanor bland unga. Att alkohol- och narkotikakonsumtion går hand i hand verkar inte riktigt gälla längre. Numera dricker unga mindre, men brukar mer och mer narkotika.

Visst är det intressant när experter och knarkkrigare är förbryllade eller kanske snarare förblindade p g a kampen mot narkotika?

Det ska alltid skyllas på fenomen som liberala attityder från utlandet, lögner från aktivister i maskopi med maffior och George Soros eller varför inte klassikern; Bejerots idé med knarkzombies som snabbt smittar fler.

 

 

Att det i själva verket skulle kunna vara nolltoleranspolitik med repression som maktmedel och övertygande propaganda som ger kontraproduktiva resultat, verkar dessa experter inte vilja inse.

När Magnus Linton under en direktsänd debatt i Efter Tio bad Maria Larsson att ta ett historiskt steg i svensk narkotikapolitik och inför kamerorna medge att alkohol var skadligare än cannabis, vägrade hon hårdnackat.
Ett sådant agerande är symptomatiskt för knarkkrigarna.

Och uppenbarligen vägrar de att ens ställa sig själva denna fråga. Än mindre besvara den, något som också gäller för räddhågade och lydiga representanter för medierna.

Unga idag är hyperinformerade och vet därför att cannabis är mindre farligt än alkohol! Cannabis är den vanligaste illegala drogen och därför är den här statistiken så intressant. Den visar att unga gör ett smart val. Att sedan experter och journalister inte vill eller kan förstå detta är nog mest ett tecken på okunskap.

Självfallet är det inte nyttigt för ungdomar vars hjärnor fortfarande befinner sig i tillväxt, att droga sig över huvud taget. Men eftersom detta ändå sker, skulle det då inte vara mindre skadligt att den drog de konsumerar åtminstone inte är potentiellt dödlig?

Tydligen inte, om förespråkarna för den restriktiva narkotikapolitiken (läs knarkkrigarna!) får som de vill.

Länkar:
Allt fler unga testar droger

Historiskt i TV4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.