Nyheter

Hemodlingen ökar i Finland

I allt större utsträckning väljer finländarna att själva odla sin cannabis i hemmiljö. Enligt finska Institutet för hälsa och välfärd (THL), är det mellan 40 000 och 60 000 finländare som någonsin odlat cannabis. Tidningen Yhteiskuntapolitiikka har publicerat uppgifter från en omfattande nätenkät.

Där framkommer att var femte person under 35 år känner någon som odlar eller har odlat cannabis. Motsvarande siffror för hela befolkningen ger vid handen att var tionde känner en cannabisodlare personligen.

Trots att hemodlarna riskerar att straffas enligt finsk lag, föredrar tydligen många att själva odla, istället för att köpa sin cannabis på den illegala maknaden. Enligt artikeln i Yhteiskuntapolitiikka har hemodlingen nu nått en sådan omfattning att den börjar konkurrera ut den i landet insmugglade cannabisen. Därmed sätts också käppar i hjulet för den finska drogpolitiken, som i huvudsak bygger på att förhindra utifrån kommande droger. I dagsläget tros marijuana i Finland vara lika en lika vanligt förekommande drog som hasch, om inte vanligare.

Artikelförfattarna tolkar den här utvecklingen som en europeisk trend. De anser också de finska hemodlarna vara ”ideologiska”, såtillvida att de inte odlar för förtjänstens skull, utan för att själva få tillgång till högkvalitativ cannabis.

Länkar:

Allt vanligare odla cannabis

Cannabisodling hemma populärt

Allt vanligare att odla sin egen cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.