Nyheter

Heroiska Maria Larssons kamp mot draken Cannabis

Det var i somras som knarkminister Larsson gav sig ut på en fisketur efter väljarstöd. I sann Bejerotsk anda basunerades det ut i media om hur 50 miljoner ska satsas på en kampanj för att stävja den stigande konsumtionen av cannabis bland unga svenskar.

Undantaget student- och storstäder verkar det ju som närheten till Europa avgör hur lätt det är att få tag på röka. Därför blev Skåne försöksområde med en nysatsning på dyra informationskampanjer i år. Bloggaren Magnus Callmyr har skrivit om bristande utredning av det som nu alltså ska genomföras i hela landet.
Självfallet är det nya med den här propagandaomgången, enligt ansvariga politiker och myndigheter, att unga nu istället för moralpredikan ska övertygas med faktabaserade budskap om riskerna med cannabis. På något sätt känns det här snacket bekant eller hur?

Cannabis.se har genom åren flera gånger återkommit till Socialstyrelsens sponsring av knarkkrigarna. Det var därifrån Torgny ”Hassela” Peterson fick lön för att sprida sin hätska propaganda mot narkotika via hemsidan Actnow.
Folkhälsoinstitutet tog sedermera över utbetalandet av medel till de moralistiska intresseföreningarna. Så det är FHI som nu ska fördela något mindre än 50 miljoner till föreningar och organisationer, som mer än gärna talar illa om narkotika.

Även den internationella sammanslutningen World Federation Against Drugs är något vi oroat oss över. I början spreds deras fundamentalistiska syn på narkotikapolitik ut i den vida världen med stöd från ECAD i Stockholms stadshus. När den vattenkällan torkade igen så budades WFAD endast över riddarfjärden till RNS kontor på Södermalm. Fuck You, Nils Bejerot!
Därför är det kanske inte så konstig att knarkkrigiska moderaterna i huvudstaden nu ska kasta ännu mer pengar i sjön.
Maria Larssons nationella soppa kommer passande nog att kryddas med fem miljoner av stockholmarnas skattemedel. Men hur mycket är egentligen fem miljoner kronor i kampen mot droger? Det är inte många årslöner eller så många extra temadagar i skolorna. Men var så säkra, KRIS kan nog alltid komma på finurlig propaganda för pengarna. Enligt rastaforskarnas prognos är det troligt att den heeeeelt fristående föreningen Unga Kris tack vare goda relationer med kristna politiker kan få över två miljoner av FHI.

När ska dessa populistiska pengaslösare tvingas tänka om? Spelar det egentligen så stor roll att få ungdomar i Sverige testar på illegala droger som man vill göra gällande?! Dessutom är det faktiskt så verkligheten ser ut!!
Troligtvis börjar vi bara knarka senare och då farligt okunniga pga stigmatisering. Relativt sett finns här INTE färre tunga missbrukare, som verkligen behöver resurser, än i större och friare EU-länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.