Nyheter

Holland:Lokalt myndighetsstöd för cannabistolerans

Merparten av de holländska orter där det finns coffeshops som säljer marijuana, säger sig inte ha några problem med den rådande praxisen att tillåta den typen av försäljning, rapporterar den dagliga holländska kvällstidningen NRC Handelsblad utifrån en färsk enkät.
Amsterdam var dock inte med i undersökningen.

Tidningen skickade ut frågeformulär till de 105 lokala fullmäktige som mellan sig har totalt 353 coffee shops och 2/3 av dessa besvarade enkäten. Av dessa var endast 14 av den åsikten att cannabisbutikerna skulle stängas ned.
Över 75% vill dock att staten ska reglera och handha  grossistleveranserna av marijuanan till dessa coffee shops. Fastän innehavarna har laglig rätt att inneha upp till 500 gram cannabis på försäljningsstället, är själva den storskaliga odling och den transport som förser Hollands coffee shops med hasch och marijuana förbjuden, vilket gör att hela systemet haltar.

Den styrande koalitionsregeringen ser inte med blida ögon på lokala fullmäktiges experiment med att själva reglera storskalig odling och försäljning till sina respektive coffee shops, men detta sker icke desto mindre. Borgmästarna i flera städer håller som bäst på med att introducera regelverk för hur de lokala cannabisentreprenörerna  ska kunna förses med marijuana.

Staden Maastricht ligger vid gränsen till såväl Belgien som Tyskland och varje dag anländer cirka 4000 röksugna turister hit, vilket tydligen skapat viss oreda i staden. Därför röstade stadsfullmäktige enhälligt genom ett förslag på tisdagen som innebär att alla coffee shops ska flyttas till stadens utkanter, något som inte uppskattas av vissa grannstäder som tror att problemen istället kommer att hamna hos dem.

I morgon (fredag) kommer lokala fullmäktigeförsamlingar över hela Nederländerna att hålla en konferens och där behandla landets policy när det gäller dess coffee shops.

Länk:

Local councils support tolerant cannabis policy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.