Nyheter

Hon kan mista vårdnaden över dottern p g a medicinsk cannabis

Angela de Cabo riskerar att förlora vårdnaden av sin dotter för att hon brukar legal cannabis-medicin och är en aktivist. I en live-video på Facebook berättade Angela om hennes version och avslutade provokativt med att röka sin medicin. Försvarstalet har nu setts av över 68 000 personer!

Hon har en obotlig form av cancer men vill inte bli behandlad med de opioider som sjukvården erbjudit henne, eftersom beroenderisken är för stor. Istället föredrar hon att använda cannabis som hon fått legalt i Danmark för smärtlindring.

När Angela kämpat för att få cannabis utskrivet på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, fick hon höra att det inte var aktuellt. Detta trots att hon tidigare fått recept på Sativex av en svensk läkare!
Angelas svar blev att åka till läkaren Tina Horsted på Clinic Horsted i Danmark och få Bedrocan på legal väg. Det är den medicin hon idag använder för att lindra smärtan.

Nu har en kurator på Sahlgrenska gjort en orosanmälan till socialtjänsten och Angela riskerar därmed att förlora vårdnaden av sin 10-åriga dotter.
Polisen och socialtjänsten håller på att öppna en utredning p g a den orosanmälan som gjorts. Anledningen till denna anmälan är att hon “verkar vara drogliberal” eftersom hon berättat för sin dotter om hampa och det endocannabinoida systemet (!)

Angela är aktiv inom det s k Sativex-uppropet (en grupp på Facebook) samt Gröna bussen. En buss som avgår den 1 februari från Göteborg till Danmark och Tina Horsteds klinik för att ordna medicinsk cannabis. Med på jungfruresan är journalister, fotografer och jurist via telefon. Åtminstone halva bussens passagerare går av vid Clinic Horsted. Resten åker till Christiania för bl a lunch.

På vår fråga om hennes budskap till läsarna svarade Angela att cannabis ÄR medicin! Det finns redan tillräckligt mycket vetenskap som styrker det. Vi måste stå på oss och säga ifrån när det avfärdas! Många med henne känner hur cannabis motverkar svåra sjukdomar som de drabbats av.
Själv tror hon inte att det kommer bli något med orosanmälan. Hon medicinerar ju lagligt!

Men allt det här väcker ju onekligen flera frågor. Kan fria medborgare i Sverige 2019, utan att stigmatiseras medicinera med legal cannabis? Kan vi vara aktivister och förespråka något som i många länder inte ens är kontroversiellt, utan att socialen tar våra barn? Är det en slump att det händer i nolltoleransens Göteborg!?

Länkar:

Videon med Angela

Sativex-upproret

Gröna Bussen

Den ”förbjudna” medicinen förändrade Angelas liv!

Clinic Horsted

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.