Nyheter

Gotländsk flummarjakt

Polisen har ägnat tid och resurser åt att jaga gotländska cannabisrökare...

Nu har polisen på Gotland satt till alla klutar och verkligen ansträngt sig för att spåra upp ett antal ”farliga” förbrytare, nämligen de som konsumerar cannabis olovligen!
Efter fyra månaders spaning har man slagit till mot ett antal personer som aldrig tidigare varit kända av polisen och nystat upp en stor ”knarkhärva”.

Vad som förvånar dem (och antagligen flera andra) är att det var så många stadgade 50+:are med ordnade förhållanden inblandade och att de inte tidigare hamnat i klammeri med den s k rättvisan. För mig är det hela tämligen solklart; anledningen till att dessa cannabisrökare har klarat sig undan polisiära ingripanden, är naturligtvis att de inte utgör något som helst problem för samhället, utan röker sina holkar/ jointar i godan ro och ser det som ett bra alternativ till den alternativa, potentiellt dödliga (men legala) drogen alkohol!

 

 

Eftersom jag stundtals umgås i de kretsar som utsatts för de här lagliga trakasserierna, har jag haft gott om tillfällen att ta del av en många mer eller mindre hårresande skildringar av polisernas framfart. (Kanske de tittar för mycket på ”Cops” och tar intryck..?)
En medelålders man hade svårt att hålla förtrytelsen borta ur rösten när han berättade om hur poliserna tvingat hans 70-årige kompis att lämna urinprov.

Finns det verkligen inte bättre sätt att spendera skattepengar på inom rättsväsendet än detta..?
En av mina cannabiskonsumerande vänner har en teori om det stora cannabissvepet som drog över Gotland:
”Nu är vi medlemmar i EU och i övriga Europa ser man på det här med cannabis med helt andra ögon”, säger han. ”Nu har det antagligen kommit direktiv uppifrån där man vill att även Sverige ska ta det lite lugnare med rökarna och då tar snutarna chansen att visa att de minsann vet vilka de ska gå på och ge ett sista dråpslag mot öns cannabisrökare. Ett tack-och adjö-tillslag, ungefär..”

Låt oss hoppas att hans teori är riktig!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.