Nyheter

Hur grönt blir 2012?

I slutet av 2011 så kom då äntligen beskedet från den svenska myndigheten Läkemedelsverket att munsprayen Sativex- den naturliga cannabistinkturen- faktiskt är medicin! Mediciner har som de flesta vet biverkningar och kan vara livsfarliga, även om nu cannabisdroger inte är det.

Det viktiga med denna nyhet är att knarkkrigarna som smutskastar hasch och gräs och förnekar den medicinska nyttan har fel! Med den fria förskrivningsrätt som läkare i Sverige har så kommer säkerligen även andra åkommor och sjukdomar, utöver spasmer orsakade av MS, så småningom kunna behandlas med denna medicin.

State considers adding ADD to medical pot list

Peer Reviewed Cannabis and Cancer References

Israelisk professor: Cannabis ÄR medicin!

Känd forskare hedras för forskning på cannabinoider

Propagandapengarna flyter fram som en bred, ymnig flod och nu får socionomer med storhetsvansinne i Karlstad 4 millar, genom myndigheter och av populistiska politiker för att omprogrammera unga i hela landet. Att antidrog-projekt med slagkraftiga namn får stålar är väl kanske inget nytt, men vad som är nytt är motståndet mot att detta sker.

Frågan är ju bara vad Cannabisnätverket egentligen ska leda till? Efter överambitiösa pressreleaser med *höga* mål, efter politikernas fototillfällen, efter uppbyggande av organisation så kommer en vardag. En verklighet där de med pengar och makt ofta är hopplöst efter när det kommer till kunskap om och förståelse för narkotikaproblemen i samhället bland användarna. Hur många kommer att nås och övertygas av deras information? KAN dom ens påverka? Det är den här typen av ifrågasättande som kommer att explodera nästa år. Motståndet är kanske inte så samlat och organiserat men att det gror, det märks.

Heroiska Maria Larssons kamp mot draken Cannabis

Vansinnet fortsätter: 50 milj i sjön!

Nolltoleransen är den egentliga samhällsfaran

Den mörka bilden av narkotikapolitiken

Ett annat monster som behöver bemötas med hälsosamt motstånd, är de kristnade nykteristerna i KRIS och deras jugend. Äkta knarkkrigare alltså! I somras fick ändå KRIS smaka på hårt och intellektuellt bemötande i samband med deras fåniga kampanj- Statlligt knark är oxå knark- under politikerveckan i Almedalen, som på ett mycket fult sätt attackerar substitutionsbehandling inom sjukvården för opiatberoende.
Att sedan lokalordföranden i Örebro toppar av hela cirkusen med överdådig lyx till privat gagn, gav såklart upphov till en skandal.
Frågan är vad KRIS/pengahåven Unga KRIS ska göra med anticannabis-pengar från Folkhälsoinstitutet? Vi har frågat!

Krigisk KRIS-debatt på kristna Dagen

Sverige behöver en kamp mot kristen narkotikapolitik

Skräckpropaganda och KD-politiker i skön mix

Motståndet är som sagt inte helt organiserat, vi är inte så mycket en del av det, även om myndigheter och läsare verkar uppfatta det så. Vi förmedlar bara vad vi anser vara sanning. Skjut oss då! Vad vi ämnar göra är att tänka förbjudna eller opassande tankar. För det är så idéer gror och utveckling sker, fördomar nystas upp, politiker vågar ändra ståndpunkt.
Cannabis.se läses inte bara av stoners och haterz. Även media, politiker och byråkrater läser det vi förmedlar.

När knarkkrigare säger att ungdomar av idag inte förstår att cannabis är såååå farligt och att de har felaktiga uppfattningar om drogen, så visar det på total ignorans ifrån nolltolerans-lägret. Så är det ju inte. Att hitta positiv och sanningsenlig info om denna planta är inte svårt. Men naturligtvis finns det även mycket forskning som behandlar riskerna. Cannabis.se har helt enkelt inte resurserna för att täcka det!
Kanske är drogers viktigaste syfte medicinskt, men droger har även varit viktiga för kultur, religion och nytänkande.

Cannabis- inspiration för Shakespeare?

Cannabisbruk i forntidens norra Europa

Svensk järnålder: Shamaner använde ceremoniell cannabis

Vad är dom rädda för?

Musikkollektivet Labyrint är ett bra exempel. När dessa artister censureras av poliser och frimurare så är det en bra grogrund för intellektuell debatt när det kommer till narkotikapolitik. Snubbarna som kommit med låtar som Whiskey & ganja samt Trakterna säger själva att de upplevt cannabisdroger i sin uppväxt, det fanns och finns där bland folket.

När unga säger att cannabis är mindre farligt än alkohol så säger vuxna nej! Även om det är svårt att avgöra och finns många sätt att mäta på så dör du inte av gräs, det är inte enkom dåligt för hjärnan, det har nog ändå inte några allvarliga bieffekter vid ansvarsfullt bruk.

Att propagandapengarna istället skulle läggas på annat? För så är det i vissa länder, information som ämnar stävja allvarligt missbruk kan nog ändå vara respektfull, sanningsenlig och kanske viktigast av allt; fyndig och rolig.

Ungdomars mindre skadliga drogvanor skapar panik

Droginfo väcker ungdomsintresse

Exempel på effektiv och nyttig information för cannabisrökare:

THC-toleransen förklarad

Bra cannabisprogrammering!

Fler och fler inser att kamp mot droger är en konspiration på nationell och global nivå:

I Sverige har vi minsann lyckats

Omoderna proffsmoralister

Vetenskapligt belagt: Droglagarna föder våld!

Wikileaks: Ideologisk kamp mot skademinimering på högsta nivå

Absolutismens grepp om Sverige

An evidence based experiment in the criminalisation of drug use – Czech it out

Varför Cannabis?

Jaha, vad kommer sen då? Det är en vanlig och befogad fråga, men inte helt enkel att bemöta. Att droger är olika farliga är så klart en bra utgångspunkt även om det genom många års hjärntvätt klumpats ihop till KNARK! Sen så är det ju faktiskt så att det inte bara handlar om cannabis, här har vänsterpartiet kommit längst med sin politiska inställning om narkotikakonsumtion måste avkriminaliseras, vilket är ett måste för att slänga ut polisen från narkotikapolitiken, som rör konsumenter, oavsett om det handlar om rekreationsbruk eller problematiskt beroende.
Sverige är förbannat tråkigt och vi som skriver på denna sida ser det som så att hedonister också behövs. Att fascister och nykterister måste berövas makten, ägandet av frågan. Det är väl inte så konstigt att pionjärer utvecklar samhället, varav vissa dessvärre också utvecklar ett missbruk.

Beroendepersonlighet? Sök ett chefsjobb!

Vi tror inte alltså på något slags exklusiv behandling av cannabis, annat än den ska distribueras legalt ungefär som alkohol. Andra farligare droger bör så klart vara, märk väl, svårare att få tag på legalt. Tänk folköl kontra starksprit! Det är Sveriges omoderna narkotikapolitik som är problemet!!

Pärlor från 2011…

  • Årets fascist:
    En polischef som tror sig veta bättre är helt enkelt ett skämt och mycket allvarligt ur ett demokratisk perspektiv. Han har säker fångat många knarkare genom åren, men han har troligen inte en adekvat utbildning för att ens uttala sig i frågan.

    Dalapolisen Leif Danielsson är en lögnare

Nästa år…

2012 ska bli ett intressant år att genomleva, både som betraktare och påverkare av debatten kring narkotikapolitik och samhällsutvecklingen i synen på illegala droger, i synnerhet cannabis.
Lagom till 5-årsjubilumet som infaller den 20 januari nästa år, ska vi dessutom bli mer seriösa, men mer om det inom kort.

Vår målsättning är att bli ett kommersiellt mediaföretag. Men vi är i nuläget långt ifrån det målet! Visserligen visar vi annonser, men det rör sig om modesta inkomster. Och som vi varit inne på tidigare i denna årskrönika så vill vi självklart kunna utbilda, varna och sprida sanning i allt större utsträckning.
Så förutom att kommentera här, och utnämna din favoritnyhet från cannabis.se under 2011, så kan du hjälpa oss ekonomiskt. Det behövs!

Gott nytt år!

önskar…

Redaktionen

Rastaforskarna från labbet

Cannabiskorrespondenterna

PS

Vad tycker du? Vad har vi gjort rätt & fel? Vad är det bästa från året som har gått, här på sidan? Kommentera mera! Legalisera!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.