Nyheter

I det narkotikafria Sverige

Den eleganta notisrubriken ”Narkotikans offer hedrade” på SVT.se väckte min nyfikenhet. I den korta texten står det om manifestationer som hållits runtom i Sverige denna vecka. På medborgarplatsen i Stockholm så samlades ett dussintal medborgare trots regn och kyla för att tända ljus och tänka på narkotikans offer.

Denna knarkarnas alla helgons afton hade jag helt missat men det kliniska ordet preventionsarbete fick mig snabbt att bli misstänksam. Det var så klart moralisterna (RNS) och arga föräldrar som samlats för att förstärka myten om sin goda fiende NARKOTIKAN.

I ett inslag ifrån ABC/SVT blir det skenheligt när dem som i remissvar och genom media propagerar för en moraliserande narkotikapolitik tänder ljus på gator och torg för att sörja offer. Offer som kanske kunnat räddas om samhället tidigare hade påbörjat skiftet till den mer realistiska skadereduktionen.

 

 

Inslaget visar flera knarkhatare som inte förstår att det stigande antalet dödsfall bland missbrukare är ett resultat av vår knarktabu. En mamma uttalar sig om sin femton år gamla dotter som började med hasch och sen fastnade i blandmissbruk. Endast sju månader tog det innan dottern dog i en överdos.
Tänk er hur många som ser det här på TV och Internet och verkligen påverkas. Va? Bara sju månader?? Inte konstigt att det finns ett utbrett stöd för mer drogtester i skolan och på arbetsplatser.

I och med en eventuell omstart av svenska NORML kanske det vore på sin plats med ett namnbyte till GKTU vilket då så klart står för GRATIS KNARK TILL UNGDOMAR. Vi drogliberaler är lite crazy. Fler bra namnförslag?

Länkar:

Tråd på Flashback Ljusmanifestation för narkotikans offer

SVT Narkotikans offer hedrade

Klippet på SVT.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.