Nyheter

I Kalifornien konsumeras det ca 450 ton cannabis per år

En utredning av företagsskatteverket i Kalifornien har räknat på olika uppgifter rörande cannabiskonsumtion och kommit fram till att Kaliforniens medborgare konsumerar 16 miljoner ounces (1 ounce=28 gram) marijuana per år. Rapporten är framtagen för lagförslag AB 2254 som går ut på att legalisera cannabismarknaden. Lagförslaget sponsras av Assemblyman Tom Ammiano, D-San Francisco.

I rapporten uppskattas den totala årliga odlingen av cannabis i delstaten till hissnande 3630 ton som är värt ca 13,8$ miljarder. Kalifornien står för en tredjedel av den årliga cannabisodlingen i USA.

 

 

I rapporten finns det prognos på att konsumtionen vid en legalisering kommer att öka kraftigt med 40% för sedan gå tillbaka något pga beskattning och uppskattas då till en ökning på 29% av konsumtionen jämfört med när det var olagligt.

I Sverige finns det enligt SVT ca 200 000 cannabiskonsumenter och polisen uppskattade år 2007 att det langas ca 25-30 ton i vårt land. (källa)

Heja Sverige!

Länk:

Rapporten Från myndigheten California State Board of Equalization

Report: Californians consume 16 million ounces of pot a year

Nypremiär för historiskt legaliseringsförslag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.