Nyheter

I legaliseringens spår

Cannabisaktivisternas segrar i delstaternaWashington och Colorado i USA har redan fått intressanta konsekvenser.
Nu vill guvernören i den mexikanska delstaten Chihuahua- Cesar Duerte -att Mexiko legaliserar exporten av marijuana.

Chihuahua plågas av effekterna från drogkartellernas krigföring och Duartes idé är att om myndigheterna organiserade odling av marijuana som därefter skulle exporteras, så skulle de kriminella ligorna förlora kontrollen över marknaden.

Tydlig vink

Duerte sa efter valresultatet i WA och CO att utgången var en klar och tydlig vink om hur Mexiko skulle kunna komma till rätta med marijuanaproblematiken.

Den tillträdande mexikanske presidenten Pena Nietos chefsrådgivare Luis Videgaray sa på onsdagen att cannabislegaliseringen i de amerikanska delstaterna betyder att Mexiko behöver tänka om i frågan hur de ska förhålla sig till marijuanahandeln även om president Nieto (i motsats till expresidenten Vicente Fox) motsätter sig en legalisering av droger.

Samme Pena Nietos uttryckte som nyvald president åsikten att man borde resonera om legalisering, men av någon anledning tycks han ha ändrat uppfattning i frågan. Man kan ju spekulera om orsaken till denna kovändning och då ligger det kanske nära till hands att utgå från att han blivit utsatt för påtryckningar från USA, som med näbbar och klor försöker stoppa den legaliseringsvåg som nu sveper över latinamerika.

Obamasnack

Pena Nieto tillträder sin post inom tre veckor- Innan dess ska han avlägga ett besök i Vita huset och ta ett snack med Obama. Det hade varit intressant att vara en fluga på väggen där och kunna ta del av vad som avhandlas.

Länkar:

Vill legalisera marijuanaexport

Ally of Mexico’s Pena Nieto backs export of marijuana

Mexico’s New Gov to Review Pot Fight After US Vote

Former Mexican president urges legalizing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.