Nyheter

I Sverige har vi minsann lyckats

När nolltolerans och kamp mot droger desperat försvaras så är det inte verklighetsförankrat. Sverige är i krig, inte bara mot vagt definierad terrorism, ännu mer är vi inblandade i den internationella kampen mot narkotika. Ett krig som skördar inte bara mängder av gangsterliv. Ännu värre är alla oskyldiga medborgare som stupar eller skadas för livet. Lägg till förstörelsen av hela länders demokrati och vi får vad som kallas kaos.

Västvärldens kolonialherrar medger det inte så vi får som vanligt förlita oss på folket. I söndags demonstrerade 85.000 mexikaner mot knarkkriget som trasat sönder deras land. Knarkkrigare i Sverige är medskyldiga till den här floppen.

Sveriges narkotikapolitik är hur vi än vrider och vänder på det en del av den globala ordningen. Är inte den framgångsrik så kan inte heller vår vara det. Våra politikers vurm för icketolerans och fördömande legitimerar ledare i andra länder som vill döda narkotikabrottslingar och i förlängningen oskyldiga.

När kriget mellan kristendom och islam behöver syre för att flamma upp så har spinndoktorerna kommit på konceptet narco-terrorism. Att odlingen av narkotika slagit rekord tack vare vår invasion av Afghanistan är ett PR-problem för arméernas arme.

Vapensmuggling är så klart inte etiskt försvarbart men nyligen vävdes en svensk medborgare in i USA:s kamp mot Farc-gerillan i Colombia. En kamp som är genomkorrumperad och minst lika oetisk som det den svenska medborgaren sysslade med.

Det måste bli svårare att förespråka död och elände som kampen mot illegala droger faktiskt innebär.

Länkar:

Mer våld efter protester i Mexiko

Svensk misstänks för terrorrelaterade brott i USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.