Nyheter

Inget mer missbruk i nya psykiatribibeln

Vissa inom beroendevärlden är smått besvikna på nya DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) som är handboken inom psykiatrin. Manualen som ges ut av American Psychiatric Association’s (APA) innehåller standarddiagnoser för sjukdomstillstånd och ligger till grund för diagnoser över hela världen.

Kritiken går ut på att sedan den senaste publikationen DSM-4 kom ut 1994 så har det hänt mycket på forsksningsområdet droger och beroende, men inte mycket har reviderats i den nya versionen som kommer ut i slutet på maj i år.
En mycket viktig förändring har dock genomförts som kommer att påverka narkotikapolitiken i Sverige! Det är nämligen så att istället för termer som missbruk eller missbrukare så rekommenderas det att man använder beroende eller störning, som graderas mild, måttlig eller allvarlig.

Så vad ska hända i Sverige, där vi betraktar alla konsumenter av illegala droger som missbrukare? Konsumtionsförbudet, den rigida lagstiftning som tillåter urin- eller blodprov, och som Sverige är ganska så ensamt om i västvärlden är hopplöst omodernt!

Länk:

No More Addict ”Abuse”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.