Nyheter

Internetknark eller knark på internet?

Foliehattarna på! Här på bloggen har vi tidigare skrivit om att piratpolitik, integritetsdebatten och knarkkriget är sammanflätat. Kunskapen om att cannabis är mindre skadligt än alkohol är något som knarkkrigare räds. Kunskapens frihet som Internet innebär skrämmer därför konservativa som försvarar den misslyckade och inhumana kampen mot droger. När unga har bra argument mot gamla trötta påstående förankrade snarare i ideologi än i vetenskap så retar det många.

Knarkkriget leder till irrationella handlingar och förhoppningsvis är det tecken på en desperat slutstrid som vi ser nu. I drogkampens namn kan det mest knasiga saker försvaras. Som att Nässjö kommun ger blanka fan i myndigheters fördömande av så kallade frivilliga och slumpmässiga drogtester i skolan som kommunpolitikerna planerar att införa.

 

 

Även Spice är ett bra exempel. Vissa av de sju syntetiska cannabinoiderna regeringen narkotikaklassade i somras har i forskning visat sig ha läkande egenskaper samt motverka cancerceller men pga förblindad övertygelse, moralpanik och överanvändning av den korkade termen internetknark vann knarkkrigarna det slaget. Lobbyisternas arbete i det här fallet ledde till att samhället kriminaliserade ämnen som vi borde använda både medicinskt och som drog hellre än alkohol.

Ett annat exempel är när Actnow nämner Frankrikes nya HADOPI-lag som är censur påtvingad på medborgare pga fildelning och en typisk ”gå mot röd gubbe”-lag. Folk vill inte längre betala per exemplar men det spelar ingen roll. Torgny på Actnow tycker att myndigheter borde ägna lika mycket energi, och kanske använda samma metoder, för att bekämpa droger på Internet.

Torgny som förespråkar censur i kampen mot droger är i själva verket mot drogkultur och kunskapen som unga tar del av på Internet. Hade han tillgång till en knapp som kopplade bort Cannabis.se från nätet så skulle han trycka på den. För att berättiga det förtryck han förespråkar så krävs det en stor portion självbedrägeri och lögnaktig retorik i arbetet med att övertyga andra att motståndarna är onda drogliberaler med en lömsk agenda. Värst av allt, skattemedel betalar hans lön!

Vad integritetskränkande verktyg får användas till ändras snabbare och lättare än vad många verkar tro. Tänk hur många som skulle trycka på knappen om den fanns.

Rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet 2010!

Länkar:

Nässjö struntar i Skolinspektionen

http://www.actnow.nu/artiklar/1-nyheter/1337-global-bekaempning-av-droger-pa-internet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.