Nyheter

Irland legaliserar..?

Så blev det då dags igår för den ihärdige partioberoende cannabisförkämpen Luke ”Ming” Flanagan att presentera lagförslaget som förhoppningsvis kommer att göra Irland till ett land där cannabis är en legal företeelse. Och om allt går som han och hans meningsfränder vill, röstar de irländska folkvalda genom förslaget – Cannabis Regulation Bill 2013- kl 09:00 den 6 november.

Irland redo legalisera..?
I samband med att Luke Flanagan presenterade lagförslaget sade han att Irland nu är redo att legalisera cannabis. Framtiden får utvisa om han har rätt, men en försiktig gissning är väl att man på den gröna ön får hålla på ytterligare någon tid för att utrota alla fördomar, all okunskap och allt motstånd från giriga människor som har sin utkomst från läkemedelsföretag och liknande och inte för allt i världen vill se några förändringar där ett helt naturligt läkemedel kan komma att sabotera deras privatekonomier. Därvidlag skiljer sig knappast Irland från något annat västland.

 Knarkkriget slut..?
Även om det kan komma att dröja ytterligare någon tid innan den legala cannabisen gör sitt segertåg genom världen, är det ganska symptomatiskt att Colombias president Juan Manuel Santos Calderon så sent som igår talade inför FN:s generalförsamling och dödförklarade kriget mot droger. (Utdrag ur talet alldeles i inledningen av denna video).

 Ursprungligen skulle Luke Flanagan lagt fram lagförslaget för sina politiska kollegor i Dáil Éireann- den irländska motsvarigheten till vår riksdag- den 29 oktober, men p g a förändringar som tydligen innefattar Halloweenfirande, flyttas alltså det här evenemanget fram till den 5-6 november istället.

Då ska parlamentet debattera cannabisens eventuella legalitet, där förslaget bl a kommer att möjliggöra för myndiga irländare att inneha upp till ett ounce (28gram) cannabis för personligt bruk, odla upp till sex plantor hemma och gå med i en ”social cannabisklubb”, där upp till 50 medlemmar tillåts odla max 300 plantor utan ekonomisk vinning.

Dessutom innehåller lagförslaget flera punkter där det irländska samhället seriöst förväntas engagera sig i frågan i såväl ekonomiska som hälsomässiga och pedagogiska aspekter. Självfallet kommer också den medicinska användningen av cannabis att framhållas.

{source}
<iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/7ug-6XqK8gw” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
{/source}

Länkar:

Doctors back TD Ming Flanagan’s bid for legal cannabis

Ireland ‘ready for legalisation of cannabis’  

Cannabis Regulation Bill 2013- 6:th November (FB-sida)

Luke Flanagan: Cannabis för 1.1 miljoner euro till Irlands statskassa

Irländske ”Ming”: Legalisering ger vinst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.