Nyheter

Irland: Sjuka bryter mot cannabislag

I måndagens dagstidning Irish Examiner kunde man läsa om en offentlig hemlighet, nämligen att många MS- och cancersjuka irländare tvingas bryta mot lagen och lindra sina smärtor med hjälp av illegalt inköpt cannabis.

Föreningen MS Ireland avslöjade tillsammans med neurologen Dr Orla Hardiman att många plågade patienter använder cannabis för att lindra sina smärtor och kramptillstånd. Förra året skrev MS-föreningen till den förra hälsoministern Mary Harney, delgav henne i stora drag den senaste tidens forskningsrön kring den i England tillåtna, cannabisbaserade medicinen Sativex och bad henne se till att Sativex blir tillgängligt även för irländska patienter.

Irlands hälsodepartement säger att cannabis är den mest missbrukade drogen i landet och förklarade sig ovilliga att släppa på kontrollen av drogen. Emellertid sade man sig vara beredd att undersöka om det inte skulle gå att tillämpa samma förfaringssätt med cannabisbaserade medicinska produkter som med andra kontrollerade mediciner som t ex morfin och metadon.

Länk:

Critically ill breaking law by using cannabis for pain relief

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.