Nyheter

Islands regering föreslår avkriminalisering!

Med hälsominister Svandís Svavarsdóttir i spetsen har regeringen nu lanserat ett förslag som går ut på att reformera narkotikalagstiftningen i skademinimeringens anda. I praktiken betyder det att Island avkriminaliserar droger, dvs konsumtion och mindre innehav skulle inte längre att vara kriminellt.

Det har även öppnats en officiell frågeställning online för att inhämta kommentarer från allmänheten. Undersökningen som stänger den 31 januari har fått 11 publika kommentarer än så länge! 🏝️

I dokumenten från regeringen finns det intressanta formuleringar som Sveriges dito borde lyssna på. Det går att läsa om hur synen på kriminalisering har förändrats runtomkring i världen i o m att förståelsen för dessa problem ökat. Detta samtidigt som tvivel om nyttan av den internationella kampen mot droger växt starkare.

Sverige framstår som allt mer barbariskt med vår nolltolerans och kriminalisering av brukaren. Det är skamligt att kritiker här utmålas som drogliberaler, knarkare eller oseriösa samtidigt som regeringar i jämförbara länder säger samma saker.

Lögleiða kannabis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.