Nyheter

JO-kritik mot polisen: Kvinna nakenvisiterad i minibuss

Justitieombudsmannen, JO, ger en reprimand tlll polisen sedan en kvinna 2017 på grundval av narkotika-misstanke blev tvingad att genomgå en s k nakenvisitation i en minibuss. Nu framför JO kritik mot Stockholmspolisen.

Den här typen av kroppsbesiktning ska inte ske utomhus, menar JO. Den ska ske under specifika förhållanden inomhus!
Polisen hävdar att kvinnan i alla fall inte var totalt naken vid något tillfälle. Antingen hade hon kläder på över- eller underkroppen.

Men va’ bra..! Då spelar det naturligtvis ingen roll att hon i bästa Kalle Anka-stil sprang omkring med naken underdel i minibussen..! Det förstår väl alla, eller..?

Dessutom visade det sig också att det saknades skäl för den aktuella brottsmisstanken. Så de hade i själva verket ingen fog för undersökningen över huvud taget. Även det här kritiserar JO polisen för.

Hur kan någon hävda att nolltolerans är bra när sådant här händer? Hur kan stigma tillåtas få slita sönder människors förtroende för polisen?
Framförallt- hur kan polisen vara övertygade om att det här är rätt?

Källa:

Kraftig JO-kritik mot polisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.