Nyheter

Juridikprofessor stämmer efter olaglig gräsraid

Clark Freshman är professor vid det juridiska lärosätet U C Hastings i Kalifornien. Han har länge tvekat om hur han skulle ställa sig i legaliseringsfrågan, men anser sig nu ha blivit offer för ”…det här galna kriget mot droger” och stämmer DEA:s och SFPD:s narkotikapoliser för olaga intrång i samband med en räd i hans hem.
Freshman fick sitta i sin morgonrock, iförd handfängsel, medan poliserna klockan 7 på morgonen letade efter den ekonomiska vinsten från illegal marijuanaproduktion i hans hem .
-Jag talade om för dem att de hade fel kille, att de var på fel ställe samt att de hade en ogiltig husrannsakningsorder, berättar Clark Freshman. Jag uppmanade dem att de skulle ringa domaren och få sin husrannsakningsorder uppdaterad, men de bara skrattade åt mig. Jag antar att det är därför de kallas grisar.

Clark Freshman är påtagligt upprörd över polisens agerande och stämmer såväl DEA (Drug Enforcement Agency) som SFPD (San Fransisco Police Department).

Indignerad och hämndlysten

 

Den gode professorn är av förståeliga skäl mycket indignerad över polisens beteende och inte så lite hämndlysten. Han har svurit på att slå tillbaka och tänker inte ge sig förrän agenternas hus sålts på exekutiv auktion och han anser sig ha ett ur juridisk synpunkt vattentätt fall.

”Århundradets vattentäta rättsfall
-Det lär knappast finnas ett bättre underbyggt fall under det här århundradet, säger han.
Han får medhåll av juridikveteranen Peter Keane, som är dean emeritus vid  Golden Gate University’s School of Law:
-Det är nog bäst att regeringsrepresentanterna tar fram checkhäftet illa kvickt! kommenterar han.

Länkar:

Law Professor to Sue DEA & SFPD for IllegalPot Raid

Hastings Law Professor Subject To Mistaken Drug Raid

Castro Pot Bust Goes Awry and a Law Professor Threatens to Sue

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.