Nyheter

Kalifornien: Cannabis snart lagligt

I Kalifornien har demokraten Tom Ammiano introducerat ett lagförslag om att legalisera cannabis. Om lagen går igenom så kommer försäljningen att regleras med åldergräns och liknande restriktioner som finns för alkohol och tobak.

Ammiano säger att cannabiskonsumtionen i Kalifornien årligen omsätter sju miljarder dollar. Om lagförslaget som kallas AB 390 antas kan det generera över en miljard i skatt till delstaten. Dessutom kan samhället säkert spara mycket pengar när polisen inte behöver slösa enorma resurser på den ovinnbara kampen mot cannabis och medborgarna.

 

 

Visst det är bara ett lagförslag och Tom Ammiano kanske är en knarkliberal men det är inte helt otänkbart att cannabis kanske snart legaliseras i en av USA viktigaste delstater. Nyligen visade en opinionsundersökning att 58% av befolkningen på USAs västkust stödjer en legalisering av cannabis. Kalifornien var 1996 den första delstaten där medicinskt bruk av cannabis legaliserades. Frågan avgjordes i allmänna val och medborgarna sade JA.

Idag är medicinskt bruk legaliserat i tretton delstater och flera är på väg att göra samma sak.

Nyhetsinslag från CBS:

http://www.youtube.com/watch?v=XlP7DkCXxY0

Knarkhataren Torgny på Hasselas propagandablogg Reageramera kommenterar nyheten så här:

De illegala försäljarna kommer att jubla över förslaget av den enkla anledningen att den som idag säljer marijuana i Kalifornien för låt oss säga 100 kronor grammet måste betala 15:50 per gram i skatt. Den uteblivna förtjänsten för skattekostnaden kompenseras med ett påslag per gram på 15-20 kronor vilket konsumenten naturligtvis får betala. Ett system med legaliserad försäljning underlättar för en fotsatt illegal verksamhet eftersom den illegale försäljaren, som inte har den minsta avsikt att betala någon skatt, hela tiden kan ligga under det pris som ”legala” försäljare tvingas ta på grund av skattebördan.

(http://reageramera.blogg.se/2009/february/om-folk-knarkade-mer-vilka-skatteintakter.html)

Det han säger är att om något är illegalt men blir legalt så det ändå illegalt fast ändå inte, typ. ; )

Vi borde följa efter Kalifornien!

Källor:
Puff, Puff, Tax: SF Lawmaker Pushes Pot Legalization

Calif. lawmaker proposes legalizing marijuana

California Assemblyman Introduces Legislation To Tax And Regulate Marijuana Like Alcohol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.