Nyheter

Kampen mot narkotika är hopplöst omodern

I USA har det gått så långt att politiker t o m kan fiska röster genom att kritisera knarkkriget. Nyligen i New York Times skrev den populäre viceguvernören i Kalifornien, Gavin Newsom, att cannabisanvändare i allra högsta grad kan vara framgångsrika och välfungerande. 

Gräs har blivit något som många väljer framför andra, legala droger. Med andra ord; cannabis har blivit mainstream! 
Newsom, som mycket väl kan bli Kaliforniens nästa guvernör, menar även att kriminalisering av cannabis är kontraproduktivt och förknippat med ett ålderdomligt synsätt.

På andra sidan Amerikat finner vi guvernören i NY, Andrew Cuomo, som även han verkar vara inne på det pragmatiska spåret. Denne sade nyligen i ett tal att han arbetar för dekriminalisering av cannabis. I praktiken handlar det om avkriminalisering, då tanken är att innehav på max 15 gram på allmän plats endast ska resultera i böter, på engelska kallat civil violation, vilket är jämförbart med en p-bot.

Cuomo sade:

“These arrests stigmatize, they criminalize, they create a permanent record. It’s not fair, it’s not right, it must end and it must end now,”  

Den som hellre spisar pop än politik har väl inte missat att flickguden Justin Bieber firade in nya året med blunts (tobaksblad istället för rullpapper) innehållandes cannabis. 

En annan stor idol bland unga är Rihanna, som inte ens gör avbön som kändisar föväntas göra efter att ha knarkat. Hon twittrar bilder på finfint gräs och när Prussiluskorna blir galna över detta svarar Rihanna coolt: 

”I don’t really give a fuck!”

När ska Sveriges förenade knarkologer och myndighetsberget inse att det inte går att vinna över denna kraft? En ny tid är redan här och vad de istället borde syssla med är balanserad information som låter individen ta egna, kloka beslut.

Nuvarande lagstiftning i Sverige stigmatiserar, gör laglydiga till brottslingar och kostar hiskeligt mycket skattepengar, utan att uppnå önskat resultat.

Länkar:

Marijuana, Not Yet Legal for Californians, Might as Well Be

NY governor cuomo reaffirms commitment to marijuana decriminalization

JUSTIN BIEBER Let’s Be Blunt … WHATCHA SMOKIN?

Rihanna twittrade om droger: ”Bryr mig inte”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.