Polismästare Stefan Sintéus som han kanske ser sig själv
Nyheter

Kamp mot narkotika är farligt för vår demokrati

Polismästare Stefan Sintéus
som han kanske ser sig själv

Håller polisen i Sverige på att militariseras till följd av narkotikarelaterad brottslighet? Frågan är då om narkotikan tvingar det svenska samhället i samma riktning som latinamerikanska stater. Där det verkligen handlar om ett destruktivt krig mot narkotika, inte bara bildligt talat.

Brottsvågen i våra utanförskapsområden och storstäder beror på att den organiserade brottsligheten inte följer lagar och domstolar. Tvister om territorium och skulder slutar därför ofta med dödlig utgång.

Faktum är att en stor del av inkomsterna för de kriminella är just från narkotikaförsäljning. Vi har alltså ett utbrett problem med narkotika som påverkar samhället mycket negativt. Något som har växt fram under den tidsperiod då vi i Sverige fortlöpande haft en repressiv narkotikapolitik.

En mer militariserad polis är något som varit självklart i det så kallade ”war on drugs” i USA. Vanlig polis har beväpnat sig till tänderna med militära vapen, pansarbilar och granatkastare. Obama satte stopp för detta 2015, då man insåg att det är mycket farligt när polis blir mer militär!
Det är t ex inte ovanligt med dödsfall under SWAT-styrkors razzior i USA, vilket det förs en mycket livlig debatt om, speciellt när det drabbar latinos och afroamerikaner.

Därför är det mycket oroande när Malmös polismästare, Stefan Sintéus, verkar positiv till idén om att svensk polis ska kunna ta hjälp av militären. Det här är samma negativa utveckling som vi sett i USA.
Att Trump nu vill häva Obamas förbud mot en militariserad polis borde vara skäl nog för att INTE göra samma misstag i Sverige.

Kom ihåg, Ådalen 1931!

Länkar:

Malmös polismästare intresserad av att ta hjälp av militär

Trump to lift military gear ban for local police

Ådalshändelserna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.