Nyheter

Kampanj: Varför narkotikaklassa syntetiska cannabinoider?

Förra året kampanjade vi under mottot ”Rädda Spice!”. Tanken med kampanjen var att belysa myndigheters och regeringens godtyckliga klassificering av de ämnen som appliceras i de påsar med örtmixar som bl.a. Spice är exempel på. Eftersom dessa ämnen kan skapa eufori, så måste de tydligen förbjudas till varje pris!

Huruvida ämnena var farliga för oss verkar inte haft så stor betydelse under arbetet med förbudet. Den kemiska länken till cannabis och skräckpropaganda från knarkkrigarna räckte för att bannlysa internetknarket Spice. Sju syntetiska cannabinoider klassades snart vilket blev lag i september 2009.

Enligt Sydsvenskan så tittar Folkhälsoinstitutet på nya syntetiska cannabinoider som ska föreslås för narkotikaklassning. Samma tidning skriv nyligen om polisens trakasseri av en närbutik i Lund som sålde produkter som liknar Spice men enligt leverantören ej är illegala.

Huvudanledningen till att en ny kampanjen behövs, är FMN-talibanen som uttalar sig en av artiklarna av Sydsvenskan. Moralkärringen ifråga menar att ungdomarnas argument per automatik förtjänar att ignoreras av föräldrar. Det är samma fördummande attityd som gör att medicinska upptäckter om cannabinoida ämnen knappt uppmärksammas.

 

 

Vi är trötta på att underutbildade poliser och andra förståsigpåare bestämmer vad som ska förbjudas. Dom skiter högaktningsfullt i all evidensbaserad kunskap. Det är som att processen endast är formell och ett fåtal ämnen mycket sällan klarar sig undan med den mindre hårda klassificeringen ”hälsofarlig vara”.

Om NADIS eller övriga auktoriteter i narkotikakrigets byråkrati bestämmer sig för att något är knark så blir det så!

Enligt docent Stig Jacobsson vid Umeå universitet så har cannabinoider, såväl syntetiska som kroppsegna, och de från cannabisväxten cytotoxiska egenskaper.

Dessa ämnen hämmar cancerceller!

Kampanj:

Gå med i Google-gruppen som har bildats för att samordna granskningen av myndigheterna som nu vill narkotikaklassa fler syntetiska cannabinoider.

Länkar:

Knarktester klarar inte nya syntetiska droger

Husrannsakan i butik som säljer spice

Stig Jacobssons forskning

SPICE – Sju syntetiska cannabinoider har narkotikaklassats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.