Nyheter

Kampen mot droger kränker mänskliga rättigheter

Relationen mellan narkotikapolitik och fascistoid lagstiftning som bygger på integritetskränkning är uppenbar. Kalla oss alarmister eller paranoida men att ändamålen helgar medlen i knarkkriget är inget nytt.

Beslutet om narkotikaklassning av Spice gick igenom i somras trots att myndigheter knappt kan presentera vetenskaplig fakta om varför syntetiska cannabinoider är farliga. Det verkar som att en substans kan kriminaliseras i dagens Sverige enkom grundat på rädsla och myter. Igår sände Rapport ett inslag om att Spice förbjuds på tisdag den 15:e september.

 

 

Stefan Sparring som är överläkare på Maria ungdom hävdar att dessa ämnen är väldigt farliga och kan orsaka mentala problem. Klassningen välkomnas så klart av polisen. Torgny Söderberg som arbetar vid en ungdomssektion på Stockholmspolisen är glad över att det som har varit ett stort problem under en längre tid nu på något magiskt sätt ska försvinna.

I många nyheter angående Spice har en utredning inom Socialdepartementet ofta nämnts. Myndigheter som aldrig kan hålla jämnt tempo med knarkproducenter och nya preparat vill begränsa vår frihet i knarkkrigets namn. För att kunna stjäla legala preparat från medborgare föreslår den ”nya” utredningen att myndigheter ska kunna beslagta substanser innan de har narkotikaklassats.

Vad heter den här utredningen? Vi måste bekämpa och brännmärka den! maila oss: legalisera (snubbelA) cannabis.se

På piraternas bloggar skrivs det just nu en del om en nyhet från SR som handlar om Socialtjänsdatautredningen. I den föreslås det att socialtjänster, sjukvården och socialstyrelsen ska få ökade rättigheter så att sökningar kan göras på politiska åsikter och etnisk ursprung.

Erik Janzon vid Datainspektionen ifrågasätter utredningen:

– Det vi vänder oss emot är att det är en kraftig utökning i förhållande till i dag, både möjligheten och skyldigheten för socialtjänst, hälso- och sjukvård och Socialstyrelsen att sinsemellan byta ut och lämna ut känsliga uppgifter på individnivå.

– Det är något av ett paradigmskifte eftersom man frångår den tidigare försiktigheten och återhållsamheten som lagstiftningen präglas av på socialtjänst och hälso- och sjukvård.

Är det verkligen meningen att man i framtiden i ännu större utsträckning ska behöva hemlighålla nytänkande åsikter om t.ex. narkotikapolitik? Man får även passa sig så inte polisen beslagtar kontraband av dig med hänvisning till en vidrig luftlag som säger att det du bär på kanske kan vara knark fast det inte är kriminaliserat ännu. Knarkterroism kanske är ett bra ord för myndigheter att börja använda?

Länkar:

Rapport: Drogrea på nätet inför förbud

HAX: Åsiktsregistrering?

Socialtjänstdatautredningen: Integritetskritik mot statlig utredning

Cannabis.se om: Nät, narkotika & neofascism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.