Nyheter

Kampen mot narkotika är över!

Den senaste tidens reaktion från etablissemanget efter att CUF antog en motion om cannabislegalisering på årsmötet är mycket besynnerlig och visar väl vilket osunt debattklimat narkotikapolitiken plågas av.
Hur kan det anses vara korkat och orealistiskt att ha sådana åsikter i ett så pass modernt och utvecklat land som Sverige? De tidningar och makthavare som förlöjligat CUF kanske inte behärskar det engelska språket? Eller saknar de möjligen anslutning till internet?

För den som är intresserad av den globala narkotikapolitiken känns det lite som att Sveriges knarkkrigare har klätt sig i kejsarens nya kläder. Det handlar om någon slags kollektiv självförnekelse som saknar motstycke. Känner de inte till att utvecklingen med avkriminalisering och legalisering av cannabis är en realitet idag? 
Utan att överdriva kan man säga att knarkkriget är starkt ifrågasatt över hela världen med rätta. När internationella förbund och experter anser att vården, inte rättsväsendet ska ta hand om brukarna, då borde man banne mig kunna ifrågasätta restriktiv politik även här i Sverige utan att få mobben efter sig.

Flera tidningar i hela landet har smutskastat CUF. Ett exempel i mildaste ordalag är DN, inte så elakt men ganska korkat. Enligt GD så är cannabis minst lika farligt som alkohol och vi som ifrågasätter har hjärntvättats på Flashbacks forum. Allvarligt…? 

Sen har vi den här röda massan som älskar att hata narkotika. Inte fullt så populistiskt som den blåa utan mer av traditionella anledningar. För om man startat kampen så måste man också vinna den. Hemsidan Alliansfritt Sverige skojar friskt med projektet Centerstaden där loggan gjorts om till ett majalöv och en buggig karttjänst visar var ”bong-affären” skulle ligga om Centern fick bestämma.
Sen ska vi såklart gå på häxjakt, i socialdemokraternas tidning kan vi läsa om vilka c-politiker som inte borde få arbeta med hälso- och skolfrågor eftersom de inte tror på förbudspolitiken.

Det är på tiden att alla som kämpar mot narkotika och förespråkar fascistoid nolltolerans slutar försvara sin ideologi med näbbar och klor. Narkotikapolitik kan inte längre vara något som man ska kunna orera om i media utan att vara insatt. Ja, det är ett komplicerat område, men vilka politiska frågor är inte komplicerade?

Att retoriskt attackera förespråkare av legalisering, eller de som endast ifrågasätter den rådande politiken för den delen, är lika oresonligt som idén om det narkotikafria samhället!
Har vi inte kommit överens om att demokratisk debatt är den enda vägen..? Så är det inte i den svenska narkotikadebatten idag, den styrs av demagogisk dogm.

Länkar:

CUF vill legalisera cannabis!

Legalisering inget konstigt för unga politiker

US: Misslyckat drogkrig konstaterat

Kanske har unga lite rätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.