Nyheter

Kanada: Cannabis är ett sakrament enligt expertvittne

Den konservativa tidningen National Post rapporterar om de två kanadensarna Peter Styrsky och Shahrooz Kharaghani som hävdar religiösa skäl som försvar för sin cannabiskonsumtion. Just nu pågår rättegången mot de två männen och deras kyrka som heter Church of the Universe.

Som expertvittne kallades Carl Ruck från Boston University som inför domstolen berättade att cannabis använts som sakrament i tusentals år. Han nämnde även att Jesus möjligen nyttjade cannabisört i den olja som användes till helig smörjelse.

 

 

I artikeln nämns även den mystiska initieringsprocessen som utfördes av filosofer i antikens Grekland. Det var på den heliga platsen Eleusis som färska filosofer drack en dryck baserad på mjöldryga, en sporsvamp som ger användaren en LSD-liknande tripp. Tanken var att ritualen skulle inducera en spirituell och omskakande upplevelse som påverkade mottagaren positivt. I förbifarten nämns det även att Sokrates kanske rökte cannabis. Stora tänkare som knarkar? 😉

Enligt artikeln finns det t.o.m. ett recept i bibeln för cannabisolja. Receptet är hämtat ur gamla testamentet, Exodus 30:22-25, men kollar ni själva står det felaktigt calamus istället för cannabis. Anledningen är att det slarvades när bibeln översattes till moderna europeiska språk. Läs istället samma stycke på hebreiska och det står kaneh-bosm!

Kolla gärna vidare om det här på Sam Zodiacs blogg!

Länkar:

Cannabis involved in Christ’s anointment?

Kristendom och cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.