Nyheter

Kanada legaliserade för ett halvår sedan. Vad hände..?

Legaliseringen har ökat skatteintäkter och sänkt inkomsterna för den svarta marknaden.
Av någon anledning är dock premiärministern Justin Trudeau ovillig att medge detta.

Tjänstemän i Kanada har rapporterat om gynnsamma effekter av legaliseringen av cannabis, som nu existerat ett halvt år.
Den svarta marknaden krymper och legala arbeten skapas, men av någon outgrundlig anledning så tar inte Liberalerna och Justin Trudeau åt sig äran för det. Partiet säger att frågan inte är prioriterad.

Oro för drograttylla

Det konservativa partiet ökar i popularitet enligt opinionsmätningarna och ligger antingen jämsides med Liberalerna eller har gått förbi dem. Ledaren för de konservativa -Andrew Scheer – har uttryckt oro för att legaliseringen skapar osäkerhet i trafiken p g a förare som är cannabispåverkade, t ex.
Illegal cannabisförsäljning har rasat till 79% av den totala marknaden vid förra årets slut. Kvartalet innan låg den på 90%.
En del odlare har rapporterat förluster under det första kvartalet efter legaliseringen. Det sammanhänger oftast med stigande kostnader som tar ut vinsten av ökad omsättning.

Underskottsproblem

Canadian Press intervjuade Justin Trudeu och han medgav att det finns ett problem med underskott av cannabis. Dock förväntar han sig att detta rättas till inom ett år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.