Nyheter

Kanada: Möjligt att göra avdrag för medicinsk marijuana

Tom McMullin försöker få skatteavdrag för sina illegala marijuanainköp

Tom McMullin är en legal cannabispatient i Nova Scotia, Kanada, som alltså kan få medicinsk marijuana från myndigheten Health Canada. Han tycker dock att kvaliteten på det legala gräset är för låg och därför köper han istället sin medicin av langare. Tom lider av kronisk smärta i rygg och ben. Han röker fem gram om dagen och detta kostar honom tusentals dollar varje år.

 

 

I Kanada kan patienter göra avdrag för legalt förskriven cannabis i sin deklaration. Tom vill nu göra det samma, fast för den cannabis han själv väljer att köpa. Därför har han nu, med hjälp av en advokat, yrkat på avdraget i sin deklaration fast utan de kvitton som egentligen krävs. På andra sätt har han visat att två års medicinskt bruk kostat honom 30000 dollar.

Enligt en aktivist som bedömer Toms chanser till beviljat avdrag, så är det inte helt omöjligt att han blir framgångsrik.
Tidigare har några kanadensare lyckats med just detta, men många får också avslag.

Länk:

Tax claim for pot from black market

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.