Nyheter

Kanada: Nu kan BC-patienterna äta eller dricka sin thc!

Nu är det fritt fram för medicinska marijuanakonsumenter i den kanadensiska delstaten British Columbia att baka brownies av sin indiska hampa, lösa upp det i te´eller liknande. Enligt Högsta domstolens dom i fredags förra veckan, ska patienterna inte längre vara hänvisade till att enbart RÖKA sin medicin!
Domaren Robert Johnston ansåg att restriktionerna som hittills har omgärdat den medicinska marijuanan i delstaten inte är i enlighet med konstitutionen, eftersom de inskränker individens fri- och rättigheter i grundlagens sektion 7. Johnston anser att det gällande lagverket- the Marijuana Medical Access Regulations- på ett otillåtet sätt förhindrar patienterna att använda marijuana i alternativa ät- och drickbara former.

Upprinnelsen till den här domen var ett fall som handlade om en viss Owen Smith. Owen var/är chefsbagare hos Cannabis Buyers’ Club of Canada och åtalades för innehav och distribution av marijuana, eftersom han sålde spetskakor med cannabis, som sedan distribuerades till patienterna.

Med tanke på att rökning i allmänhet anses vara en mindre lyckad distributionsmetod ur hälsosynpunkt samt att THC-värdet minskar dramatiskt vid värmebehandling, så är åtalet anmärkningsvärt. I alla fall om man är ute efter de medicinska marijuanapatienternas bästa.

Owens advokat anförde argumentet att de restriktioner som omgärdar den medicinska marijuanan, inskränker bagarens lagstiftade rättigheter.

Länkar:

B.C. judge strikes down medical marijuana rules

Pot brownies, tea okay for approved users: court

B.C. Supreme Court allows medical marijuana users can have it in tea and brownies

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.