Nyheter

Kända cannabisprofiler startar företag för att ta fram mediciner

Det nystartade biomedicinföretaget Dynamical Alert Ltd ska bedriva forskning på cannabinoider som THC, CBD och CBN. Företagets ledning utgörs av tre mycket kända aktivist- och forskarprofiler som öppet och aktivt förespråkar cannabis som framtidens medicin.

Richard Cowan (President & CEO) är utgivare av Marijuananews.com och fd ledare av aktivistorganisationen NORML i USA. Chef över forskning och utveckling blir Dr. Robert J. Melamede som vanligtvis forskar och undervisar på University of Colorado.

Bob Melamede som han även kallas menar att cannabinoider motverkar fria radikalers skadeverkan genom att agera som ett slags smörjmedel i kroppens eget endocannabinoida system. Med samma slags förenkling så förklarar han att fria radikaler är livets friktion. Enligt honom så är det sedan länge bevisat att cannabisplantas aktiva ämnen motverkar tumörer, hjälper mot vanliga demensjukdomar och att cannabinoider är antiinflammatoriska.

 

 

I filmklipp på nätet säger Dr. Melamede att ”cannabis är en mirakelmedicin” och att organisk olja från hampafrön kan förlänga livet. Det nyttiga i oljan är bl.a. den för människor livsviktiga fettsyran Omega-3.

Den tredje personen i ledningen är rådgivaren Steve Kubby och hans företag Cannex kommer att köpas upp av Dynamical Alert. Kubby är en känd pro-aktivist och entreprenör. Enligt erkända forskare och doktorer så är det Kubby’s självmedicinering med cannabis som motverkat den ovanliga körtelcancer han drabbats av. Det som vanligtvis innebär sex till tolv månader kvar att leva verkar inte gälla Steve Kubby som lever trots att det var flera decennier sedan han fick diagnosen/dödsdomen.

Dynamical Alert verkar helt klart vara inspirerade av Sativex-tillverkaren GW pharmaceuticals som omnämns på deras hemsida och även i en intervju med Cowan och Dr. Melamede på MoneyTV.net. I intervjun så säger Cowan att GW har mottagit 50 miljoner dollar i licenspengar från större biomedicinföretag och att Dynamical kommer att finansiera sin forskning på samma sätt. Han säger också att företaget inte startar från scratch eftersom de tar över Cannex och att dem tillsammans har en stor kunskap inom området. Dynamicals aktie (DYMC) handlas genom det öppna aktiesystemet OTCBB och såldes senast för 2.10 dollar.

Kan Blondinbella så kan vi

ICA säljer flaskor (250 ml) med hampafröolja av märket Renée Voltaire för för en hundralapp. Hampafröolja smakar nötigt och används med fördel i salladsdressing eller rätt och slätt i en tesked varje morgon. Empiriska studier och internetkunskap bekräftar att oljan ger lyster i både päls och hår. Gissa varför det mycket populära hår- och hudvårdsmärket Hempz baseras på hampaderivat. Hampa halleluja!

Filmklipp med Bob Melamede

Länkar

Dynamic Alert Ltd & aktie

GW Pharmaceuticals

Intervjun (MoneyTV.net)

Bob Melamede

Hempz åf i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.