Nyheter

Kieran King kämpar för sin åsikt

I Saskatchewan Kanada har femtonåriga Kieran King hamnat i blåsväder pga hans åsikter. Det var efter att skolan haft drogundervisning som han genomförde egen research på Internet och fann bevis för att cannabis kan vara mindre farligt än alkohol och att många sjuka använder det som medicin. När han pratade om det här med sina kamrater i skolan så klagade en annan student hos rektorn. Skolledningen kontaktade hans mamma och framförde anklagelser om glorifiering av narkotika samt försäljning av cannabis. Mamman svarade att Kieran var en duktig student, inte använde eller sålde droger men fick ändå veta att skolan skulle göra en polisanmälan om han fortsatte att uttrycka sina åsikter om cannabis.

Istället för att vika sig organiserade Kieran med hjälp av Saskatchewan Marijuana Party en demonstration. När Kieran, hans bror och flera elever skulle lämna skolans område så beordrade rektorn att lärarna skulle hindra eleverna. Endast Kieran och hans yngre bror vågade gå emot lärarna och anslöt sig till demonstrationen. Den desperata skolledningen ringde polisen som snabbt kom dit men lika snabbt lämnade den fredliga sjumanna demonstrationen på trottoaren utanför skolan.

Bröderna straffades med en avstängning i tre dagar vilket innebar att Kieran missade sitt slutprov och fick sämre betyg än han borde ha fått. Kanske kommer Kierans mamma att stämma skolan för att ha begränsat yttrandefriheten och kommit med falska anklagelser. Rektorns påhitt om narkotikaförsäljning dokumenterades på film när hon kom ut för att prata med demonstranterna:

Källa:

Legal action considered against suspension

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.