Nyheter

Knark är bajs – alkohol är kiss

I dagens DN så går det att läsa om hur alkohol gör hjärnan mindre vilket inte är en nyhet för stoners. På fester och i andra sociala sammanhang så kan en person få arga blickar för en joint samtidigt som de arga smuttar på ett glas med alkohol i. Alkohol samt tobak är legala och accepterade droger som tar tusentals liv varje år i vårt narkotikafria land. Kan cannabis ens orsaka död?

Svenska Dagbladet skrev igår om Systemetbolagets undersökning som visar att sju av tio vuxna mellan 18 och 25 år tycker att alkohol kan ha positiva effekter. När det gäller cannabisbruk så kritiseras liknande effekter som verklighetsflykt och spirituellt flum.

 

 

Enligt en fornnordisk legend så stal Oden mjödet ifrån jätten Suttung och flydde till Valhall där han delade med sig av stöldgodset till asarna och människan genom att kasta upp (kräkas) de dyra dropparna i kar som den givmilda gud han var/är. Är det pga den fornnordiska religionen som vi är alkoholtorskar i Sverige?

Påståenden:

Om alkohol skulle introduceras i idag så skulle det klassas som narkotika.

Cannabis och många andra droger har inte på något magiskt sätt dykt upp idag. De har funnits bland oss länge och är pga rådande lagar okontrollerade. Legalisering handlar inte om att släppa droger fria det handlar om kontroll och beskattning.

Legalisering är dessutom effektiv brottsbekämpning. Istället för att polera statistik genom att gripa narkomaner eller slå in dörrar hemma hos garderobsodlare så attackerar man de brottssyndikat som idag kontrollerar den illegala drogekonomin.

I USA så provade man på 20-talet att kriminalisera alkohol. Låt oss fråga Al Capones spöke hur det gick med det. Den gamle gansterkungen skulle med en isande stämma (+eko) utbrista ”svartklubbar i varje gatuhörn och guld i min ficka.”

Alkohol är inte knark!

Ordet knark är troligen en slags populärversion av den juridiska termen narkotika. Alkohol är ju som bekant lagligt men om ett medel frambringar rus, är beroendeframkallande och kan vara skadligt vad är det då för skillnad på drog och knark? Torr text i en bok kallad lagen?

Missa inte inlägget Förbudspolitiken ger falska löften av gästbloggaren Adam som på ett intressant sätt visar hur skattefinansierade Drugsmart har svårt att förklara alkohol- och knarkparadoxen.

Länkar:

SVD: Majoritet anser att alkohol gör livet bättre

DN: Alkohol ger dig mindre hjärna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.