Nyheter

Knark i helvetet – nyktert paradis

Den kristna riksdagspolitikern Lars-Axel Nordell (kd) föreslår i en motion att ”nätdroger” ska bekämpas med hjälp av familjeklassning. I motionen nämner han polisens utökade befogenheter som blev lag i våras. Det räcker alltså inte med att snuten redan nu godtyckligt får beslagta ännu ej narkotikaklassificerade preparat.
Enligt Nordell måste staten dessutom göra hela kemiska strukturer olagliga vilket i princip betyder att medborgare bara ska få använda ämnen som klassats som lagliga, inte tvärtom som det är idag.

Vad vi behöver är motioner som pekar på det samhällsfarliga med att präster och prussiluskor som i sin iver att moralisera försöker skrota grundläggande rättsprinciper. Dessutom så försvårar dessa knarkkrigare för forskare som t ex vill undersöka cannabinoida ämnens anticancerogena egenskaper.

Nordell: Hur pass fascistoid lagstiftning är tillräckligt innan du ska inse det om omöjliga i dina önskningar?

Länkar:

Motion2011/12:KD518 Familjeklassning av s.k. nätdroger

Statsvetare: Risk att KD åker ur riksdagen även med ny ledare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.