Nyheter

Knarket i SR P1

Idag sändes första avsnittet i SR:s nya programserie Knarket. Jag gillade intervjun med en klok tonåring från Stockholm som har missbruksproblem. Tonåringen hade genomgått olika beroendebehandlingar men som dem flesta blev han inte drogfri av det.

Narkotika finns överallt och är inte bara ett problem bland socialt och ekonomiskt utsatta människor. Det knarkas en hel del på Stockholms innekrogar vilket vi får uppleva när programledaren observerar bekanta som snortar kokain inne på en krogtoalett.

 

 

Intressant statistik bjuds det också på. I Sverige ska över 700 000 personer över 16 år någon gång ha provat att röka hasch eller cannabis. När det gäller narkotikarelaterade dödsfall var det 2007 ca 350 st. Sverige har fler drogrelaterade dödsfall än Nederländerna.

Relationen mellan antalet folk som har prövat cannabis och narkotikarelaterade dödsfall är intressant då det bekräftar Ted Goldbergs förklaringsmodell om att de flesta människor är rekreationsbrukare som inte går vidare till missbruk. Många provar, få får problem.

Länkar:

Programserien Knarkets hemsida

Avsnitt 1 av Knarket: Var är Lasse Berghagen när man som bäst behöver honom?

Produktionsteamet har en blogg: Knark e bajs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.