Nyheter

Knarket Vs. Sverige: 1-0

Enligt knarkrkrigarorganet Drugnews, så är tillgången på illegala droger för närvarande hög i riket. Priserna har också genomgått en (för konsumenten glädjande) dramatisk förändring under det 20-årsperspektiv som studerats- de har halverats!

De undersökta drogerna är cannabis, amfetamin, kokain och brunt heroin.
Dessa siffror är hämtade ur en rapport som Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) sammanställt.
Låt oss titta lite närmare på rapporten!

På en inte helt otippad förstaplats i kategorin ”Vanligaste illegala drog” kommer Hasch. Tillgången har tydligen ökat sedan 1988, och priset alltså halverats. (Då har medräknats justeringar för kroninflation etc…) Vad marijuana beträffar, har hemodlingen ökat kraftigt senare år och växten odlas allt mer i Sverige. För övriga droger gäller att de smugglas in, ofta från kontinenten.

Enligt statistiken så varierar priserna förstås, beroende på tid och regioner, men medelvärdet för hasch ligger f n runt cirka 82 kronor per gram, marijuana 100 kronor/gram, amfetamin 250 kr/gram, kokain 800 kr/gram och heroinpriset varierar från 1100 kr/gram för brunt heroin till 2000 kr/gram för vitt heroin.
Allt enligt Drugnews förträffliga drogprisbarometer. Gå efter och hänvisa till den vid segslitna förhandlingar med din langare, så blir du aldrig blåst på en affär!

 

 

Vad har då i övrigt den undersökta 20-årsperioden medfört..? Tja, i stort sett det enda den nitiska narkotikapolitiken har lyckats med under åren 1988-2008, är att med lögner och annan desinformation skrämma skiten ur ungdomar. Det var för drygt tjugo år sedan som knarkkrigarna fick igenom drakoniska lagar som omyndigförklarade brukare och gav polisen rätt att kränka medborgare i kampen mot droger. Det blev i ett slag också olagligt att ens konsumera illegala droger!

De ideologiskt förblindade väljer att se det här som ett bevis för att kampen varit framgångsrik. Det är jämförbart med högerspöken i USA som menar att våldet i Mexiko och alla tusentals dödsfall i knarkkriget är ett tecken på att den militära strategin fungerar.

Att vi har fler narkotikarelaterade dödsfall i Sverige än Nederländerna, att vi super som svin, och att Sverige är allt annat än narkotikafritt glöms lätt bort.

Knarkkriget är game over!

Länk:
Halverade priser på knark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.