En bok om författaren Pelle Olsson och hans kamp mot droger
Nyheter

Knarkkrigare – argument från en vilsen retoriker

Inlägget Mail från knarkkrigaren Pelle Olsson har provocerat och aktiverat flera läsare av bloggen. Vi får tacka knarkkrigaren och författaren Pelle Olsson för det. Det som upprörde och blev till inspiration för inlägget, samt svansen av kommentarer, var Olssons förfrågan om ”drogliberaler” som vill medverka i hans senaste bokprojekt om cannabis.

Den före detta redaktören på RNS egen tidning Narkotikafrågan, som ändå erkänner att han inte tror på det narkotikafria samhället, förtjänar en eloge för sitt fortsatta kommenterande och besvarande av argument som kommit från läsarna. Det har varit en ovanligt trevlig nivå på debatten. Ibland så lyser irritationen kanske igenom men Pelles inledande mail var ändå ganska provocerande.

I inlägget manade vi till bojkott av Pelles nya bok och det vidhålls men nu vänder vi på steken och bjuder istället in till kollektivt författande. Självklart får även herr Olsson delta i skrivandet bara det hålls ordning på källhänvisningen och om han svarar på frågan:

Var det verkligen smart att prova cannabis genom att äta space cake det första du gjorde? (Från boken Stenad 2002)

Kanske borde du ha tagit ett eller två bloss till att börja med? Kallas väl att titrera på kemiska?

Just nu verkar det vara en trend med böcker på temat knark och eftersom vi vill hinna före Torgny och Joakim på Kol14 😉 så lanseras härmed den svärmförfattade och elektroniska boken Knarkkrigare – argument från en vilsen retoriker.

Tanken är att vi tillsammans redigerar fram uttömmande svar på allt vad Pelle kommunicerat genom Cannabis.se. Han verkar ändå vara en person som är villig att lyssna och då borde vi hjälpa honom att tänka om.

Saklighet, källhänvisningar och vänlighet är ledorden!

Vi skriver tillsammans och bemöter Pelles argument i ett öppet och redigerbart Google dokument.

Cannabis.se kommer att ändra och censurera precis som vi önskar. När texterna mognat släpps eBoken här på bloggen.

Det öppna utkastet i Googles ordbehandlare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.