Nyheter

Knarkkrigares kamp orsakar död och misär

I helgen firade knarkkrigarna eftersom Carnegieinstitutets propagandistiska opinionsundersökning visar att 91% av de tillfrågade INTE ville slopa det så kallade konsumtionsförbudet av narkotika. Den här lagstiftningen är något vi är ganska så ensamma om bland utvecklade västländer.
Skälet är att resultatet av dess tillämpning är kontraproduktivt och barbariskt! Meningen med den lagen var att samhället skulle kunna ingripa snabbare och motverka missbruk. Därför infördes 1993 maxstraffet 6 månaders fängelse för ringa narkotikabrott, så att polisen fick rätt att avtvinga medborgare urin- eller blodprov. I praktiken så gör det sjuka och annars laglydiga medborgare till brottslingar!

Sveriges narkotikapolitik är INTE någon framgångssaga, även om det kan låta så på knarkkrigare som Peder Langenskiöld vid Carnegieinstiutet. Han med flera menar att den skeptiska (läs ignoranta) attityden mot narkotika gör gott och att så få ungdomar prövar illegala droger är beviset på att vi lyckats. Det verkar spela mindre roll att vi i mer generell statistik (åldersspannet 15-64) är ganska så genomsnittliga bland EU-länder.

Knarkkrigare pratar ogärna om att vi har en skrämmande hög narkotikarelaterad dödlighet, i EU-jämförelse, eller att endast 1 av 5 med beroendeproblematik får hjälp av vården. Vi har dessutom oroande många med allvarliga drogproblem. Sen så har den svenska narkotikapolitiken som helhet inte utretts eller ifrågasatts ordentligt på decennier. Det finns alltså inga vetenskapliga bevis för att vår politik fungerar eller skulle vara så exceptionellt bra som knarkkrigarna vill göra gällande..

Personer som Peder Langenskiöld är alltså indirekt ansvariga för diskriminering och död. Den stigmatisering dessa dogmatiker främjar och sprider resulterar i hemska förhållanden för en av den mest utsatta och sjukliga gruppen MÄNNISKOR som vi har i samhället.

Vidare vore det snarare konstigt om INTE 91% hade gått på de skattefinansierade lögner som lobbyisterna har hjärntvättat oss med sedan slutet av 70-talet. Trots att många verkar tro det så är vi inte bäst på allt!
När USA nu så sakteliga vänder om och inte kan tvinga andra länder att vara med i War on drugs, ja då befinner sig Sverige helt plötsligt på samma planhalva som diktaturer och odemokratiska länder som t ex Ryssland.

Runtomkring i världen legaliseras cannabis med framgång för att på så sätt beröva narkotikakartellerna inkomster från deras stapelvara. Flertalet tunga FN-organ anser att bruket ska avkriminaliseras och i allt fler länder är pragmatisk harm reduction, d v s skademinimering, numera den självklara vägen att vandra i det omöjliga kriget mot narkotika.
Samtidigt ropar i Sverige knarkkrigare som vanligt på hårdare och ännu mer destruktiv lagstiftning. Det politiska styrdokumentet från regeringen, som i slutänden påverkar rättsväsendet och fördelningen av resurser, säger att Sverige ska vara fritt från narkotika 2015. Hur realistiskt är detta..?

Ledsen att säga det, å nu kommer alla brunskjortor ropa oikofobi, men Sverige har fel. Ni är lurade! Viktigast av allt, det spelar ingen roll hur munter Langenskiöld verkar vara över resultatet…

Sverige är globalt sett ett obetydligt litet land som redan håller på att förlora den här striden.

Länkar:

Starkt stöd för narkotikaförbudet

FN: Sveriges narkotikapolitik lever inte upp till mänskliga rättigheter (OBS! Källa SVT!!)

The UNODC just called for decriminalisation again (and nine other UN agencies did too)

INCB invokes the flexibilities of the UN drug control treaties to stop punishing drug users

Fler grips för narkotikabruk – men langarna kommer undan

”Svenskar vill ha kvar förbud mot narkotika”

Lifetime prevalence of drug use by age and country, most recent national general population survey available since 2000 (EMCDDA)

Okunnigheten om knark skördar dödsoffer

Cannabis legalisation worth millions – government report

En samlad strategi för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken (Styrdokument)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.