Nyheter

Knarkkriget är passé

Svensk narkotikapolitik är dödlig! I alla fall om du är beroende av droger. Vad har vi uppnått sedan nolltoleransen instiftades i slutet av sjuttiotalet, konsumtionsförbudet ett decennium senare, och införandet av fängelsestraff på straffskalan för en simpel joint i början på nittotalet? Ja, om inget annat, så i alla fall ökad dödlighet bland svenska narkotikamissbrukare.
Bland de svenska narkomanerna slogs ett dystert rekord 2010. 420 narkotikarelaterade dödsfall; konsekvensen av Sveriges narkotikapolitik, som av folkhälsoministern Maria Larsson beskrivs med adjektiv som ”gynnsam” och ”god”.

Vår vedervärdiga och otidsenliga narkotikapolitik baseras på en logisk tankevurpa som resulterar i att fokus läggs på icke-problematiska brukare, d v s sådana som statistiskt sett provar narkotika i ung ålder några gånger.

För den som lyssnar på Vetenskapradion Forum (P1) från i måndags så framgår det med sorglig tydlighet hur våra populistiska politiker snarare lyssnare på knarkkrigare (läs poliser och nykterister) än forskare. Ett av de största problemen i det här sammanhanget är just att knarkkrigare har så stor makt i Sverige. Det är de som är flitigast när det gäller motionslobbande i Sveriges riksdag och det är de som tilldelas skattemedel för att främja sin ståndpunkt. De gör sig frekvent skyldiga till faktafel, far med osanningar och tänker mest på sin egen karriär!

Ett exempel på detta utgörs av den mäktiga föreningen med det patetiska namnet Riksföreningen Narkotikafritt Samhälle, vilken har en narkotikapolis som ordförande. Denna krigiska lobbyföreningen startades av knarkdogmatikern Nils Bejerot som är nolltoleransens fader. Det var RNS som lobbade igenom att svenska medborgare inte har rätt till sina egna kroppsvätskor!

Politiska poliser är en företeelse som måste upphöra, det måste helt enkelt lagstiftas bort. Dessa resursjagande och integritetskränkande aktörer är inga fromma brottsbekämpare som endast verkställer politikers löften. De är i allra högsta grad inblandade i att upprätthålla den samhällsfarliga ”kampen mot knarket”, en kamp som i praktiken riktas mot s k knarkare.

Vad ska vi göra åt dessa missförhållanden, då..? Ja, först och främst måste vi med en mera realistisk verklighetsuppfattning gå samman för att avskaffa förbudet mot eget bruk av narkotika, så att Sverige kommer i fas med resten av världen. Polisen ska inte jaga unga eller s k missbrukare utan istället TVINGAS syssla med äkta brottsbekämpning!

Länkar:

Forum Special: Narkotikapolitiken döms ut – och varför bråkar ingen om forskningspolitiken?

Inför en nollvision mot narkotikadöd

Bilden av ”pinnjakten”

Därför jagas ”Svensson” – men inte bovarna

Förbudet mot eget bruk av narkotika – skadlig symbolpolitik eller fungerande lagstiftning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.