Nyheter

Knarkkriget i Malaysia påhejas av svenska nykterister

Den muslimska nationen Malaysia har väldigt stränga narkotikalagar. I augusti dömdes den ensamstående mamman Roseedah Cheubong till döden för att ha medverkat i en narkotikaaffär som gällde 1 kg cannabis. Nyligen dömdes Lim Kok Yong till döden, han ska hängas, för 626 gram cannabis. Lim är 24 år gammal men han var endast 19 år när brottet begicks.

I Malaysia finns det en organisation med namnet International Federation of Non-Government Organisations for the Prevention och Drug and Substance Abuse (IFNGO). Det är en internationell lobbyorganisation som verkligen tror på kampen mot droger.

 

 

Med en logga som liknar IOGT-NTO:s så förespråkar IFNGO asset forfeiture, en strategi populär i USA som går ut på att återinvestera beslagtagna pengar från narkotikasyndikat i knarkkriget. Det har resulterat i omfattande poliskorruption då beslagtagna resurser som tex bilar och hus tillfaller den polisstyrka som gjort gripandet. IFNGO länkar även till myndigheter i USA som informerar om narkotika.

Svenska nykterister verkar vara kompisar med IFNGO. IOGT-International med säte i Sverige samarrangerade en konferens om alkohol med IFNGO i december 2008. Nyhetsbrevet AN&T, producerat av Landstinget Gävleborg, skriver om konferensen som ”Ett lyckat samarbete” (sid 8).

Knarkkrigare från Sverige legitimerar barbariska straff och en organisation som tror på och arbetar för knarkkrig i Sydostasien – ett knarkkrig som nu dömt två personer till döden pga lite cannabis.

Det är alltså inte bara sprutnarkomaner i Sverige som dör till följd av omodern drog & narkotikapolitik. Den Malaysiska staten nackar narkotikabrottslingar och försvarar det med samma ideologiska tankesätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.