Nyheter

Kommer autism att behandlas med cannabis?

Enligt en ny undersökning har lovande rön antytt att cannabis kan komma att användas i den framtida behandlingen av autism. Det handlar om cannabinoidernas gynnsamma effekt på organismen, såväl de kroppsegna som de som kan tillföras via cannabis.
Den dagliga nyhetssajten om autism- ADN (Autism Daily Newscast) meddelar att en studie vid Stanford University visar att vissa mutationer som kopplas till autism, blockerar samma receptorer i hjärnan som cannabis söker sig till. Undersökningen tycks ge upphov till lovande perspektiv vad beträffar cannabinoidernas möjlighet att låsa upp dessa blockerade receptorer, som hos den sjuka/e orsakar störningar i tankeverksamheten.

Hittills har uteslutande möss används vid experimenten och dessa uppvisade dramatiska förbättringar i ångestavseende, vid labyrinttester,  samt när det gäller den perceptiva förmågan.
Självfallet behövs ytterligare forskning innan man med säkerhet kan fastställa huruvida cannabis kan komma att bli ett effektivt behandlingsmedel för autism, även om rönen hittills är mycket lovande.

ADN hävdar att det finns familjer som inte orkar vänta på en ny lagstiftning, utan redan nu använder cannabis för att behandla sina barn och att resultaten därifrån är överväldigande goda. Flera använder emellertid de gängse, lagliga medicinerna, som kan ha allvarliga biverkningar och ger begränsade resultat.

Länkar:

Study Finds Cannabis May Provide Treatment For Autism

Cannabis for Autism (FB-sida)

Autism-Associated Neuroligin-3 Mutations Commonly Disrupt Tonic Endocannabinoid Signaling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.