Nyheter

Köpenhamns borgmästare är positiv till cannabislegalisering

Trots att Danmarks parlament Folketinget och justitieministern säger nej så ger sig icke den röda bormästaren Frank Jensen. Huvudstadens makthavare vill genomföra ett treårigt försök med en reglerad marknad (värd över en miljard danska kr/år) för cannabis och hasch som i viss mån skulle påminna om den Holländska modellen med coffeeshops.

En av de största anledningarna är att stävja det maffiakrig som pågår i Köpenhamn och hela landet. Överborgmästare Jensen säger dessutom till tidningen Politiken att förbudspolitiken ej fungerat som avsett.

 

 

Igår beslutade borgarrepresentationen i huvudstaden med röstresultatet 41 ja -12 nej att återigen be landets justitieminister om lov att införa försöket. Dem väntar sig ett nej men ser det som ett avancemang ändå. Varken den blåa regeringen eller socialdemokraterna i folketinget stöder kommunpolitikerna med Frank Jensen i spetsen.

Det kanske inte att händer inom den närmsta tiden men med tanke på att danskarna röker mest i hela EU och att spännande saker är på gång i Kalifornien så kan man ändå tänka sig att politikerna i Köpenhamn snart vinner gehör för sina planer.

Länkar:

Frank Jensen: Forsøg med hash er nødvendigt

København vil have fri hash – igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.