Nyheter

Korrespondenterna: Knarkfrågan

Svenska antiknarkare är ofta dogmatiska och oresonliga. Det är otänkbart för en knarkkrigare att legalisering eller dekriminalisering av narkotika kanske kan ha positiva effekter sett ur ett samhällsperspektiv. Ett historiskt bevis att det visst kan vara så är gangstereran som plågade samhället under 20- & 30-talen i USA. I tolv år var alkoholbruk kriminaliserat men ändå var svartkrogar och konsumtion vanligt. När alkohol åter legaliserades så sjönk mordstatistiken som en sten. Samhället besegrade brottssyndikaten genom att återta kontrollen över en eftertraktad drog.

 

 

Som tur är så håller narkotikadebatten på att vitaliseras. Att säga emot eller ifrågasätta den rådande narkotikapolitiken blir allt mer vanligt. Programmet Korrespondenterna på SVT tar ett ovanligt neutralt grepp om frågan i avsnitt 8 av 10.

I programmet debatterar den liberala EU-parlamentarikern Chris Davies från England och Sofia Modigh (Kd) som försöker komma in i EU-parlamentet. Observera kristdemokratens barnsliga förnekande av sin motståndares argument och åsikter. Flera gånger gör sig Modigh lustig över hans åsikter och fakta samtidigt som hon skakar demonstrativt på huvudet. Kanske inte så konstigt med tanke på att det krävs en hel del självförnekelse och förlöjligande av andras åsikter för att bibehålla sin tro på knarkkriget.

Länkar:

Programmet: http://svtplay.se/v/1566007/korrespondenterna/del_8_av_10

75 år sedan spritförbudet i USA upphävdes

Marijuana från Mexiko

[tags]knark, droger, alkohol, legalisering, media[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.