Nyheter

Kränkt integritet för flygresenärer leder till fler narkotikagripanden

Tänk att den före detta porrfilmaren, Henrik Alexandersson, nyligen befann sig i samma sal som justitieminister Beatrice Ask i gråaste Bryssel. Vår kära justitieminister försvarade där kartläggning av flygpassagerares personuppgifter med att knarkbeslagen gått upp 80% på Arlanda. Visst är det roande när han som ropat ”legalisera cannabis” nu vaktar väktarna!

Från Alexanderssons blogg:

”En annan soundbite värd att lägga på minnet var när Ask motiverade registrering av passageraruppgifter på flyget (PNR) med att detta har ökat antalet knarkbeslag på Arlanda med 80 procent. Tänka sig. Och jag som hade för mig att sådana här uppgifter bara skulle få användas för att bekämpa terrorism och för att skydda rikets säkerhet. Men där hade jag tydligen fel…”

Wow! Undrar vad det där egentligen handlar om. Letar tullens system efter sydamerikanska sväljare  på väg till Sverige eller flaggar kanske systemet för när tidigare dömda narkotikabrottslingar kommer hem från charterresan? Antiterroism är helt klart en gateway-lag. Andra brott som är nästan lika fasansfulla måste så klart också stoppas. *nickar ja*

Integritetskränkande politik, IB-lagar och narkotikapolitik verkar ändå hänga ihop om man lyssnar på Ask.

 

 

I veckan så kom äntligen ett riktigt bakslag för kulturmaffian. Nöjesindustrin har i flera år lobbat hårt för att amerikanisera vår upphovsrätt från 50 år i EU till 95 år, förslaget reviderades sedermera till 70 år.  Det gudomliga ministerrådet har försökt få till det trots parlamentariska problem och media har rapporterat om det som avgjort men nu verkar det alltså som att det inte blir av. Som en piratpresent kan vi nu se att under det svenska ordförandeskapet kommer förslaget om förlängd upphovsrätt läggas i malpåse.

I DN kommenterade justitieministern nyheten och där strör hon socker över medborgares engagemang mot förlängningen. Det kanske är önsketänkande men kan man läsa Piratpartiet mellan raderna där? Med andra ord skulle man kunna säga att det vore politiskt självmord att gagna nöjesindustrin i den här frågan nu. Förövrigt så känns Asks kommuniké nästan pirataktig:

”- Det hänger ihop med vår inställning helt enkelt. Från svensk sida har man bedömt att det här inte riktigt är ett förslag som är i takt med tiden, med tanke på den samhällsdebatt vi har i dag.”

&

”Men det här att förlänga skyddstiderna hjälper inte de som störst behov”

/Martin Valfridsson nyhetskokare hos justitieministern

För mindre än ett år sedan så uttalade sig Ask om IPRED i SVD:

– Jag tycker att debatt är bra. Det finns ju en liten grupp som är oerhört engagerad och hörs mycket, och så är det alltid. Men att de som tillverkar någonting måste få betalt för sitt jobb, det tror jag att de flesta ändå håller med om.

Den högljudda gruppen är inte så liten längre. Frågan är om Ask valsmörjer eller faktiskt har ett dåligt samvete?

Hej FRA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.