Nyheter

Kumla vill förbjuda drogliberala budskap

Politikerna i Kumla kommun anser att torgförsäljning av produkter med ”drogrelaterade, nazistiska och rasistiska budskap” inte får förekomma. Nu menar länsstyrelsen att kommunen inte har rätt att göra egna tolkningar av grundlagen.

Att nazistiska och rasistiska uttryck kan innebära hets mot folkgrupp och därmet inte skyddas av yttrandefrihetsgrundlagenlagen är sedan länge känt. Men i mars i år beslöt kommunfullmäktige i Kumla att produkter som säljs på torg inte heller får innehålla budskap som spelar på droger, detta utan något som helst stöd i grundlagen.
Beslutet har dock fått motstånd ifrån länsstyrelsen som menar att det bryter mot just yttrandefrihetsgrundlagen.

Det verkar vara mer regel än undantag att översittare i dagsläget försöker tysta sina meningsmotståndare. Vad som är roligt är dock att ett annat statligt organ för en gångs skull går emot sina knarkkrigarpolare och tycker att de går för långt.

Länkar:

Torgstadga krockar med yttrandefriheten

Yttrandefrihet och trivsel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.