Nyheter

LA: Motståndare till medicinsk marijuana förlorar politisk strid

Kaliforniens medborgare har två gånger röstat för och uttryckt sitt stöd när det gäller medicinsk marijuana. Trots detta så finns det personer inom staden LA:s politik som kämpar emot cannabisapoteken.

Nyligen försökte stadens advokatkontor, city attorney, få igenom ett förbud mot försäljning av medicinsk marijuana. Det var i ett rådslag med politiker som förslaget om förbudet kom upp. Lyckligtvis så skrotades det av politikerna i kommittéerna som röstade om saken.

 

 

Grundproblemet är att eftersom cannabisapoteken befinner sig i en juridisk gråzon så har regleringen fungerat dåligt och nya apotek öppnar hela tiden. Det är t.ex. bara inom ett fåtal kommuner som försäljningen ens beskattas, i de flesta städer och orter så får apoteken inte tjäna pengar över huvud taget.

Att cannabisförsäljning ska få finnas är ett måste då patienter som inte kan odla själva måste kunna få tag på produkten ändå.

Röster från omröstningen:

David Berger, assistent på stadens advokatkontor

”Our duty is to advise them on what the law allows for and not to go on a whim,” … ”They decided to go a different way.”

Ed Reyes, politiker

”I think they (stadens advokatkontor) are very, very narrow in that they’re taking their prosecutorial perspective,”

Länk:

L.A. City Council panels reject ban on medical marijuana sales

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.